Welkom - Welcome - Wilkommen

Vijftig procent meer bezoekers

Schermafbeelding 2016-01-08 om 11.51.02In 2015 verwelkomden we maar liefst 19.434 bezoekers in ons museum, bijna vijftig procent meer dan in 2014. Daar zijn we best trots op. Maar, zoals vice-voorzitter Johan van Cranenburgh tijdens onze nieuwsjaarbijeenkomst het zo mooi verwoordde: ‘De echte uitdaging ligt nog voor ons’.

Johan van Cranenburgh: ‘Sinds dit jaar ontvangt het museum geen structurele subsidie meer en gaan wij als zelfstandig cultureel ondernemer verder. Niet alleen, maar samen. Samen met onze vrijwilligers, met de ondernemers in Veere, met onze vrienden, het VVV, Stichting het Walcherse Kostuum, de gemeente Veere en zo kan ik er nog meer noemen. Wij zetten in op een breed publiek met een aansprekende inrichting en tentoonstelling. Daarvoor geven we de Schotse Huizen momenteel een opfrisbeurt, kijken we goed naar de samenstelling van onze collectie en moderniseren we de presentatie. Met bekende en nieuwe evenementen bieden we een interessant cultureel programma. Met al die activiteiten hopen we vaste en nieuwe bezoekers te blijven boeien zodat we de lijn die we dit jaar hebben ingezet, de komende jaren kunnen doortrekken.’

Ook de nieuwe voorzitter, Cor Zuiddam, nam het woord en maakte meteen duidelijk waar hij voor wil gaan: ‘Veere heeft (nog) veel (meer) potentie om het verhaal van Veere mee uit te breiden. Ik heb vertrouwen in de kracht van ons team en dat we samen alle plannen die afgelopen tijd zijn gemaakt kunnen uitvoeren.’ Wethouder Molenaar dankte ten overstaan van de vele genodigden Harry Buiter voor zijn jarenlange inzet en de energieke wijze waarop hij zich sterk heeft gemaakt voor het voortbestaan van het museum. ‘De gemeente Veere is trots op dit museum en de wijze waarop het team invulling geeft aan modern cultureel ondernemerschap’, aldus de wethouder.