Welkom - Welcome - Wilkommen

Veere door de ogen van de Chinese tekenaar He Jiang.

De Chinese tekenaar He Jiang

De Chinese tekenaar He Jiang

De Chinese tekenaar He Jiang verblijft en werkt van 26 tot en met 30 januari in Veere. U kunt hem zelf aan het werk zien als hij tekeningen maakt langs en van de Veerse Kaai en als het kan ook van het interieur van enkele Veerse woningen. De nieuwe tekeningen worden aangevuld met eerder werk van hem dat afkomstig is uit de collectie van Gallery Maritime uit Middelburg en vanaf 30 januari tot en met 4 maart tentoongesteld in de locatie Stadhuis van Museum Veere.

He Jiang is afkomstig uit Xitang, één van de zes oudste Chinese waterdorpen die gelegen zijn in de Provincie Jiangsu. Hij werkt met de pen & borsteltechniek. In de periode 2006-2009 was He Jiang mede-organisator en deelnemend kunstenaar van het kunstuitwisselingsproject “East meets West” dat door Gallery Maritime werd georganiseerd.

In de 20e eeuw trokken vele kunstenaars naar Veere om er te wonen en te werken. Ze lieten zich inspireren door het prachtige stadje en de levendige haven. Deze kunstenaars worden ook wel “Veeristen” genoemd. He Jiang zet de traditie voort en wordt, op uitnodiging van Gallery Maritime, de eerste Chinese Veerist.