Welkom - Wilkommen - Welcome

Vrijwilligers

Museum Veere en haar vrijwilligers

MV_50Bij museum Veere kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Ze zijn onze steun en toeverlaat. Zonder deze mensen zouden wij niet kunnen bestaan. We zijn ook altijd hard opzoek naar vers bloed in dit fantastische vrijwilligers team. Kom jij ons versterken?

 

Als vrijwilliger van Museum Veere werk je in bijzondere gebouwen die de historie van Veere ademen. Je ontmoet veel verschillende mensen die met plezier het museum bezoeken. Wij zorgen ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten krijg je uitleg van de curator over nieuwe wisseltentoonstellingen en er zijn mogelijkheden om een passende opleiding te volgen. Jaarlijks nodigen we je uit voor een vrijwilligersuitje en je kunt gratis deelnemen aan activiteiten van het museum. Alle afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, je ontvangt een reiskostenvergoeding en je bent als vrijwilliger WA verzekerd via de gemeente.

Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger?

Als vrijwilliger van Museum Veere werk je in bijzondere gebouwen die de historie van Veere ademen. Je ontmoet veel verschillende mensen die met plezier het museum bezoeken. Wij zorgen ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ria in de Weij: beheerder@museumveere.nl

Functies als vrijwilliger:

Vrijwilliger in de spotlights

Mijn naam is Tonia Blakenburg. Woonachtig in het pittoreske Veere. Een tijd terug was ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik ben 70 jaar en wilde wel wat leuks doen op mijn oude dag. Geraniums vind ik mooi bij een ander, maar ik ga daar niet achter zitten. Maar hoe kom je nou aan vrijwilligerswerk?

Ik zag verschillende dingen voorbij komen, toen ik op onderzoek uit ging. Ik besprak het met mijn buurmeisje en vertelde haar dat ik op zoek was en het leuk zou vinden om dit in Veere te doen, om daar dan ook mensen mee te leren kennen. Zij heeft mij in contact gebracht met Museum Veere. Zo ben ik via de vrijwilligerscoördinator een dagje achter de balie beland. Dit was erg leuk, maar ik wilde ook nog even verder kijken. Toen mocht ik ook nog even proeven aan het zijn van bode. Dus ik ging op pad, keurig ingetogen gekleed. Je raadt het nooit, ik heb mijn baantje gevonden als vrijwilliger! Als bode geniet ik elke keer weer. Vrolijke mensen, de liefde straalt er af. Mooier kan het toch niet. Ik hoop dit lang te blijven doen!