Welkom - Welcome - Wilkommen

Zaalverhuur

Een diner, concert, lezing of workshop in een historische entourage met modern comfort? Dat kan in ons museum!

Zowel de beeldenzaal, met daarin de unieke zestiende-eeuwse collectie stadhuisbeelden van Veere, als de kleinere Alma Oakes kamer en de zolder zijn te huur wanneer het museum zelf gesloten is. Neem vrijblijvend een kijkje en informeer naar de verhuurmogelijkheden.

Sfeervol samenzijn in historische beeldenzaal

Beeldenzaal Museum De Schotse Huizen (1)

De beeldenzaal, met daarin de unieke collectie zestiende-eeuwse stadhuisbeelden van Veere, is geheel gerenoveerd. Dankzij de nieuwe vloer met ingebouwde spots staan de beelden letterlijk in een ander licht. Deze zaal is bij uitstek geschikt voor de ontvangst van grotere groepen bezoekers, tot maximaal 80 personen. De zaal beschikt over een eigen toegangsdeur.

Raadzaal

_DSC4055In het oude Stadhuis aan de Markt kunt u uw gezelschap ontvangen in de Raadzaal. Hier vergaderde eeuwenlang het stadsbestuur van Veere. De vergulde beker van Maximiliaan die in de vitrine schittert en de schilderijen van de Oranjes herinneren aan de band die de stad heeft met het Koninklijk huis. Vandaag de dag is de zaal in gebruik als trouwzaal en de lichte, statige ruimte is daarom ook zeer geschikt voor een ontvangst voor groepen van maximaal vijftig personen.

Informatie en reserveringen

Onze ruimtes zijn buiten de reguliere openingstijden van het museum te huur. Informeer naar de verhuurmogelijkheden bij Marianne Riemens of ga naar de website van Monumentenportaal.