Welkom - Wilkommen - Welcome

Kinderen

Ontdek Museum Veere

DSC02756Hoi! Kom gezellig langs in ons museum. Je kunt bij ons zelf het museum ontdekken en op zoek gaan naar de verhalen van Veere. Er is ook voor kinderen van alles te doen!

 

 

 

Schatkistjes

Houd je van schatzoeken? Mooi! We hebben in ons museum twaalf schatkistjes verstopt. In elke zaal drie. Als je er één gevonden hebt en het schatkistje open doet vind je een opdracht. Schrijf of teken de oplossing op het werkblad dat je kunt halen bij de balie! Je kunt één schatkistje opsporen, of twee. Of een heleboel… Wat je wilt! Is het gelukt? Heb je ze allemaal gevonden? Laat dan je werkblad zien aan de balie, dan krijg je een klein cadeautje!

Hoeveel rokken?

IMG_9424Ontdek boven in de Streekdrachtzaal hoe een Walchers meisje van jouw leeftijd er vroeger uitzag door één van de zes lappenpoppen aan te kleden.
Tip! 
In onze museumwinkel zijn ook verschillende kartonnen aankleedpoppen te koop.

 

Werkplaatsmiddagen

Een paar keer per jaar organiseert Museum Veere “Werkplaatsmiddagen” voor kinderen. Rondom een bepaald thema gaan ze met museummedewerkers creatief aan de slag. Check de agenda of kijk bij de evenementen op onze Facebookpagina voor de aankomende werkplaatsmiddagen. Daar vind je de meest recente data en informatie!

Historische verjaardag

DSC02806Wil je dit jaar een heel bijzonder verjaardagsfeestje? Vier je verjaardag in Museum Veere! Een feestje in het museum is echt anders dan anders.

Wat we gaan doen? Dat bedenken we samen. Met onze verkleedkleren ben je opeens een Middeleeuwse jonker of jonkvrouw. In onz

e oude gebouwen voel je je meteen een echte kasteelbewoner. We hebben ook een spannende speurtocht door het museum, of je kunt samen knutselen en een ridderschild maken. Natuurlijk is er taart en limonade en gaat iedereen voor je zingen.

Praktisch
Kinderen kunnen hun verjaardag bij ons vieren op woensdag, zaterdag en in de vakanties. Een feestje duurt 1,5 tot 2 uur en kost per kind €6,00. Er moet altijd een volwassen begeleider bij zijn.

Heeft u vragen of wilt u een kinderfeestje afspreken? Neem dan contact op met ons op. We zijn bereikbaar via e-mail: educatie@museumveere.nl of telefonisch: 06 21 23 40 63 of 0118 55 22 31.

Tentoonstellingen

Regelmatig nodigt Museum Veere kinderen uit om in het verlengde van een tijdelijke tentoonstelling ook iets te maken. Bij voldoende materiaal wordt het werk van de kinderen in het museum tentoongesteld. Houd onze website en de Facebookpagina van het museum in de gaten voor een volgende oproep.