Welkom - Welcome - Wilkommen

Kinderen

Activiteiten voor kinderen

HOI ALLEMAAL,
Ga je naar Veere? Kom langs in ons Museum Veere. Je kunt bij ons zelf het museum ontdekken en op zoek gaan naar de verhalen van Veere. Er is voor kinderen van alles te doen!

De Schotse Huizen

Wist je dat er eeuwenlang heel veel Schotten in Veere hebben gewoond? Maar zo woonden niet alleen in Veere maar in heel veel andere landen. Vanuit al deze  landen hangen er nu 311 geborduurde doeken in de Schotse Huizen. Daaronder ook 6 Veerse doeken. Alle doeken samen zijn 153 meter lang.

Ga je mee op wereldreis? En als je op reis gaat heb je natuurlijk een paspoort nodig; een speciaal Schots paspoort dat je voor slechts € 4,95 kan kopen in de Schotse Huizen. Dus neem je ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen mee en start je reis langs 34 landen en zelfs de Zuidpool. En dat alles zonder in een vliegtuig te stappen. Alles in de Schotse Huizen in Veere.

Aankleedpop met HOEVEEL rokken?

Ontdek boven in de Streekdrachtzaal hoe een Walchers meisje van jouw leeftijd er vroeger uitzag door één van de popjes aan te kleden. De aankleedpoppen kun je vinden in de zaal met de mooie Zeeuwse klederdrachten. Kies jij Kaatje, Maatje, Ko, Betje of Neeltje?

     

DSC02806In historische kleding door het museum
Met onze verkleedkleren ben je opeens een Middeleeuwse Heer of Vrouwe van Veere. In onze oude gebouwen voel je je een echte kasteelvrouw of Kasteelheer.

Of wil je zelfs een heel bijzonder verjaardagsfeestje? Vier dan je verjaardag in Museum Veere! Een feestje in het museum is echt anders dan anders. Wat we gaan doen bedenken we samen. Met onze verkleedkleren ben je opeens een Middeleeuwse jonker of jonkvrouw. In onze oude gebouwen voel je je meteen een echte kasteelbewoner. We hebben ook een spannende speurtocht door het museum, of je kunt samen knutselen en een ridderschild maken. Natuurlijk is er ook taart en limonade.

Kinderen kunnen hun verjaardag bij ons vieren op woensdag, zaterdag en in de vakanties. Een feestje duurt 1,5 tot 2 uur en kost per kind € 6,00. Er moet altijd een volwassen begeleider bij zijn.

Heeft u vragen of wilt u een kinderfeestje afspreken? Neem dan contact op met ons op. We zijn bereikbaar via e-mail: educatie@museumveere.nl of telefonisch: 0118 – 55 22 31.

Het oude stadhuis van Veere

Op stap in het stadhuis
Je gaat op stap in het Stadhuis en je neemt mee… Een koffertje! Met daarin een aantal kistjes met voorwerpen. Je krijgt hierbij een boekje waarin de opdrachten staan die je met deze voorwerpen kan doen en de vragen moet beantwoorden over de dingen die je ziet. Aan het eind van je reis door het museum lever je de koffer weer in. Het boekje met de pen neem je mee naar huis.

Pelgrimsignes in het stadhuis
Heb je de Pelgrimsinsignes gezien in het Stadhuis? Misschien kan je er zelf ook één bedenken en tekenen. Tekenvellen kun je aan de balie van het Stadhuis krijgen.

Reis in de Tijd
Weet je dat wij in het Stadhuis speciale VR brillen hebben liggen? Hiermee kan je terug in de tijd reizen en een wandeling maken door Veere zoals het 200 jaar geleden was.