Welkom - Welcome - Wilkommen

Kinderen

Activiteiten voor kinderen

DSC02756Hoi! Kom gezellig langs in ons museum. Je kunt bij ons zelf het museum ontdekken en op zoek gaan naar de verhalen van Veere. Er is voor kinderen van alles te doen!

Speuren in de Schotse Huizen
Voor kinderen vanaf acht jaar ligt er in de Schotse Huizen een speurtocht klaar. Hiermee dwaal je door een viertal zalen in het Museum. In iedere zaal kan je vier vragen beantwoorden, aan het einde van de tocht heb je zestien letters. Met die letter kun je twee woorden maken die betrekking hebben op de wolhandel met Schotland. Wist je dat er vroeger heel veel wol vanuit Schotland onze kant opkwam?

Schatkistjes
Houd je van schatzoeken? Mooi! We hebben in ons museum twaalf schatkistjes verstopt. In elke zaal drie. Als je er één gevonden hebt en het schatkistje open maakt heb je een opdracht gevonden! Schrijf of teken de oplossing op het werkblad dat je kunt halen bij de balie! Je kunt één schatkistje opsporen, of twee. Of een heleboel… Wat je wilt! Is het gelukt? Heb je ze allemaal gevonden? Laat dan je werkblad zien aan de balie, dan krijg je een klein cadeautje!

Op stap door het Stadhuis
Je gaat op stap in het Stadhuis en je neemt mee… Een koffertje! Met daarin een aantal kistjes met voorwerpen. Je krijgt hierbij een boekje waarin de opdrachten staan die je met deze voorwerpen kan doen en de vragen moet beantwoorden over de dingen die je ziet. Aan het eind van je reis door het museum lever je de koffer weer in. Het boekje met de pen neem je mee naar huis.

Mooiste schilderij
Zoek in het museum het mooiste schilderij. Geef aan wat je mooi vindt en maak zelf een mooi schilderij of tekening.

Aankleedpop met HOEVEEL rokken?
Ontdek boven in de Streekdrachtzaal hoe een Walchers meisje van jouw leeftijd er vroeger uitzag door één van de popjes aan te kleden. De aankleedpoppen kun je vinden in de zaal met de mooie Zeeuwse klederdrachten. Kies jij Kaatje, Maatje, Ko, Betje of Neeltje?

 

 

DSC02806Historische verjaardag
Wil je dit jaar een heel bijzonder verjaardagsfeestje? Vier je verjaardag in Museum Veere! Een feestje in het museum is echt anders dan anders.

Wat we gaan doen? Dat bedenken we samen. Met onze verkleedkleren ben je opeens een Middeleeuwse jonker of jonkvrouw. In onze oude gebouwen voel je je meteen een echte kasteelbewoner. We hebben ook een spannende speurtocht door het museum, of je kunt samen knutselen en een ridderschild maken. Natuurlijk is er taart en limonade en gaat iedereen voor je zingen.

Praktisch
Kinderen kunnen hun verjaardag bij ons vieren op woensdag, zaterdag en in de vakanties. Een feestje duurt 1,5 tot 2 uur en kost per kind €6,00. Er moet altijd een volwassen begeleider bij zijn.

Heeft u vragen of wilt u een kinderfeestje afspreken? Neem dan contact op met ons op. We zijn bereikbaar via e-mail: educatie@museumveere.nl of telefonisch: 0118 – 55 22 31.

Werkplaatsmiddagen
Een paar keer per jaar organiseert Museum Veere “Werkplaatsmiddagen”, creatieve workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Rondom een bepaald thema gaan ze met museummedewerkers creatief aan de slag. Check de agenda voor de aankomende werkplaatsmiddagen of kijk op Facebook of Instagram voor nieuws over activiteiten voor kids. Daar vind je de meest recente data en informatie!

Tentoonstellingen
Regelmatig nodigt Museum Veere kinderen uit om in het verlengde van een tijdelijke tentoonstelling ook iets te maken. Bij voldoende materiaal wordt het werk van de kinderen in het museum tentoongesteld. Houd onze website en de Facebookpagina van het museum in de gaten voor een volgende oproep

Laatste nieuws
Altijd op de hoogte van de nieuwste activiteiten? Volg ons op Facebook of Instagram!