Welkom - Wilkommen - Welcome

Kinderen

Ontdek Museum Veere

DSC02756Hoi! Kom gezellig langs in ons museum. Je kunt bij ons zelf het museum ontdekken en op zoek gaan naar de verhalen van Veere. Er is ook voor kinderen van alles te doen!

 

 

 

Speuren in de Schotse Huizen

Voor kinderen vanaf ong. 8 jaar ligt er in de Schotse Huizen een speurtocht klaar. Hiermee dwaal je door een viertal zalen in het Museum. In iedere zaal kan je vier vragen beantwoorden, aan het einde van de tocht heb je 16 letters waarmee je twee woorden kan vormen die betrekking hebben op de Wolhandel met Schotland die vroeger tussen dit land en Veere plaatsvond. Ook in Duits beschikbaar!

Schatkistjes (tijdelijk niet mogelijk i.v.m. RIVM-maatregelen)

Houd je van schatzoeken? Mooi! We hebben in ons museum twaalf schatkistjes verstopt. In elke zaal drie. Als je er één gevonden hebt en het schatkistje open doet vind je een opdracht. Schrijf of teken de oplossing op het werkblad dat je kunt halen bij de balie! Je kunt één schatkistje opsporen, of twee. Of een heleboel… Wat je wilt! Is het gelukt? Heb je ze allemaal gevonden? Laat dan je werkblad zien aan de balie, dan krijg je een klein cadeautje!

Op stap door het Stadhuis (tijdelijk niet mogelijk i.v.m. RIVM-maatregelen)

Je gaat op stap in het Stadhuis en je neemt mee… Een koffertje! Met daarin een aantal kistjes met voorwerpen. Je krijgt hierbij een boekje waarin de opdrachten staan die je met deze voorwerpen kan doen en de vragen moet beantwoorden over de dingen die je ziet. Aan het eind van je reis door het museum lever je de koffer weer in. Het boekje met de pen neem je mee naar huis.

Kijken naar Rijken

Bij de tentoonstelling Verfijnd verleden van Piet Rijken in de Schotse Huizen is voor kinderen het boekje `Kijken naar Rijken’ gemaakt. In het boekje staan foto’s van voorwerpen die te vinden zijn op de schilderijen. De voorwerpen staan ook uitgestald in de expositie. Neem een boekje mee en ga op zoek. Kijk of je alle voorwerpen kunt vinden. Je krijgt er een pen van Museum Veere bij. Het boekje en pen mag je houden. Ook in het Duits!

Op reis met Prinses Louise

Bij de tentoonstelling `Op reis met Willem V’ in het Stadhuis is ook een boekje met opdrachten gemaakt. Alles wat in het boekje staat is te vinden op de tentoonstelling. Neem het boekje en een pen van Museum Veere mee. Kijk naar de afbeelding in je boekje, ga ernaar op zoek op de tentoonstelling, kijk goed, lees de opdracht en ga aan de slag. Het boekje en pen mogen ze houden. Zowel in het Nederlands als in het Duits beschikbaar!

Hoeveel rokken? (tijdelijk niet mogelijk i.v.m. RIVM-maatregelen)

IMG_9424Ontdek boven in de Streekdrachtzaal hoe een Walchers meisje van jouw leeftijd er vroeger uitzag door één van de zes lappenpoppen aan te kleden.
Tip! 
In onze museumwinkel zijn ook verschillende kartonnen aankleedpoppen te koop.

 

Werkplaatsmiddagen

Een paar keer per jaar organiseert Museum Veere “Werkplaatsmiddagen”, creatieve workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Rondom een bepaald thema gaan ze met museummedewerkers creatief aan de slag. Check de agenda voor de aankomende werkplaatsmiddagen of kijk op Facebook of Instagram voor nieuws over activiteiten voor kids. Daar vind je de meest recente data en informatie!

Historische verjaardag

DSC02806Wil je dit jaar een heel bijzonder verjaardagsfeestje? Vier je verjaardag in Museum Veere! Een feestje in het museum is echt anders dan anders.

Wat we gaan doen? Dat bedenken we samen. Met onze verkleedkleren ben je opeens een Middeleeuwse jonker of jonkvrouw. In onze oude gebouwen voel je je meteen een echte kasteelbewoner. We hebben ook een spannende speurtocht door het museum, of je kunt samen knutselen en een ridderschild maken. Natuurlijk is er taart en limonade en gaat iedereen voor je zingen.

Praktisch
Kinderen kunnen hun verjaardag bij ons vieren op woensdag, zaterdag en in de vakanties. Een feestje duurt 1,5 tot 2 uur en kost per kind €6,00. Er moet altijd een volwassen begeleider bij zijn.

Heeft u vragen of wilt u een kinderfeestje afspreken? Neem dan contact op met ons op. We zijn bereikbaar via e-mail: educatie@museumveere.nl of telefonisch: 06 21 23 40 63 of 0118 55 22 31.

Tentoonstellingen

Regelmatig nodigt Museum Veere kinderen uit om in het verlengde van een tijdelijke tentoonstelling ook iets te maken. Bij voldoende materiaal wordt het werk van de kinderen in het museum tentoongesteld. Houd onze website en de Facebookpagina van het museum in de gaten voor een volgende oproep

Laatste nieuws

Altijd op de hoogte van de nieuwste activiteiten? Volg ons op Facebook of Instagram!