Welkom - Welcome - Wilkommen

Museumwinkel

Museumwinkel
In de museumwinkel van Museum Veere kun je een wisselend assortiment vinden, zoals boeken over historisch en hedendaags Veere en de daar werkzame Veeristen. We verkopen souvenirs, kunstmokken, Zeeuwse sieraden en meer. Ook aan de kinderen is gedacht, we hebben in de winkel een speciaal kinderhoekje ingericht.

Onze winkel is geopend tijdens reguliere openingstijden van het museum. Wil je alleen even rondkijken of iets kopen? Dat kan, de winkel is gratis te bezoeken.

Uitgelicht
Een aantal items zijn uniek en alleen in de museumwinkel van Veere te vinden, zoals boeken en kaarten die bij onze tentoonstellingen horen en handwerkpakketten. Hieronder een selectie artikelen die we desgewenst per post kunnen versturen.

 

Kunstfietsroute Walcheren

Walcheren. Kleuren van de kust: Kunstfietsroute Veere-Zoutelande

Trakteer jezelf op een van de mooiste fietsroutes van Nederland. De rijke omgeving trok vele kunstenaars naar Walcheren en werd vastgelegd in onvergetelijke schilderijen. Fiets naar de kerk van Domburg die Mondriaan meer dan eens schilderde of de Veerse haven vereeuwigd door Jan Toorop!

In handige ringband en met fietskaart van Walcheren.

Uitgegeven door o.a. Museum Veere en de Smaek van Zeêland, 21 pagina’s met illustraties.

Prijs €7,50 verzendkosten €4,95


cover een eigenzinnig romanticus JH Hollestelle

Een eigenzinnig Romanticus, Leven en werk van schilder en tekenaar Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858- 1920)
Jacob Huijbrecht Hollestelle werd geboren in Middelburg. Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag verhuisde hij naar Dordrecht. Elke zomer keerde hij voor langere tijd terug naar zijn geboorteplaats, waar tekeningen en schilderijen maakte met historische taferelen en stadsgezichten. Hollestelles hang naar het romanticisme blijkt uit zijn tijdloze landschappen waarin hij ruïnes plaatste; een typisch kenmerk van de romantiek.

Deze tentoonstellingscatalogus toont een overzicht van zijn omvangrijke oeuvre.

Geschreven door Veronica Frenks en Leo Hollestelle, 110 pagina’s met illustraties.

Prijs €18,95 verzendkosten €4,95


Handwerkpakket SpeldenkussenSpeldenkussen Zeeuwse knoop
In dit pakket vind je alles om zelf je eigen Zeeuwse speldenkussen te maken: van borduurgaren tot vulmateriaal.

Dit handwerkpakket werd speciaal voor Museum Veere ontworpen door Sylvia van Dam Merrett.

Prijs: €18,50 verzendkosten €7,95


Zeven heren en vrouwen verbeeld: de zestiende-eeuwse stadhuisbeelden van Veere
Vier eeuwen lang sierden de ‘Heren en Vrouwen van Veere’ de gevel van het Stadhuis. Dit boekje behandelt wat er met de beelden is gebeurd en hoe ze van de ondergang werden gered.

Geschreven door Marloes Matthijsen, 2013. 46 pagina’s met illustraties.

Prijs: €10,- verzendkosten €4,95

omslag rotten en muizenHet verhaal van de rotten en de muizen op rijm

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘De Muizen van Poortugael, de reis van een boek’ zette Ramon de Nennie het verhaal van A.W. den Beer Poortugael om in een rijmend verhaal. De hertaling is moderner en minder duister dan de prentvertelling uit 1919.

Geschreven door Ramon de Nennie, 66 pagina’s met illustraties

Prijs: €10,- verzendkosten €4,95


Walviskaak aan de muur
In Veere hangt al meer dan vierhonderd jaar een walviskaak aan de muur. In 2019 werd deze ‘trofee’ geconserveerd voor de toekomst. Ter gelegenheid hiervan werd dit boekje (met bijbehorende expositie) uitgegeven.

Geschreven door Veronica Frenks, 2019. 48 pagina’s met illustraties.

Prijs: €10,- verzendkosten €4,95

 


omslag een fenomeen in VeereEen Fenomeen in Veere: Hendrik Willem van Loon (1882-1944)

Hendrik Willem van Loon was in de jaren twintig, dertig en veertig de beroemdste Nederlander in de Verenigde Staten. De in Rotterdam geboren historicus, schrijver, tekenaar en journalist was daar uitgegroeid tot een ware celebrity die coryfeeën als de Amerikaanse president Roosevelt, wetenschapper Albert Einstein en schrijver Thomas Mann tot zijn vriendenkring rekende.

Dit boek, behorend bij de gelijknamige tentoonstelling, vertelt het verhaal van Hendrik van Loon en toont de vele illustraties die hij tussen de bedrijven door vervaardigde.

Geschreven door Nicolette van Neste, 80 pagina’s met illustraties.

Prijs: €10,- (was €14,99) verzendkosten €4,95


boekje-Schotten lusten geen spekSchotten lusten geen spek

Informatief boekje over vier eeuwen Schotse cultuur in Veere. In 1451 werd een ‘stapelcontract’ getekend tussen de heer van Veere en de vertegenwoordigers van de Koninklijke Steden van Schotland. 400 jaar Schotse aanwezigheid in Veere heeft een aantal sporen achtergelaten. Peter Blom neemt je mee. Inclusief stadswandeling

Geschreven door Peter Blom, 24 pagina’s met illustraties.

Prijs: €7,50 verzendkosten €4,95


Scots girn about grits, gruel and greens

Informative booklet about four centuries of Scottish culture in Veere. In 1451 a monopoly contract was signed between the master of Veere and representatives from the Royal Burghs of Scotland. 400 years of Scottish presence has left some important reminiscences in Veere.
Includes a city walk.

Written by Peter Blom, 24 pages with illustrations

Price: €7,50 shipping costs: €4,95


Hoe werkt het? Indien je een van de bovenstaande producten wilt bestellen, stuur dan een e-mail naar Museum Veere (museum@museumveere.nl) met vermelding van het artikel. Binnen vijf werkdagen ontvang je van ons een betaalverzoek.