Welkom - Welcome - Wilkommen

Trouwen in het stadhuis

Trouwen in stadhuis Veere

Trouwzaal

De trouwzaal in het oude Stadhuis van Veere

Het oude Stadhuis is één van de meest authentieke trouwlocaties in de gemeente Veere. De tijd van Veere als bloeiende handelsstad is hier nog duidelijk voelbaar. Het stadhuis is zowel van binnen als van buiten een indrukwekkende blikvanger die niet voor niets tot historisch monument is uitgeroepen.

 

Wat biedt trouwlocatie stadhuis Veere u?

Kiest u voor het Veerse stadhuis als uw trouwlocatie, dan is er altijd een bode aanwezig. De bode zorgt ervoor dat de zaal netjes is, alles aanwezig is tijdens de ceremonie en dat de ceremonie volgens planning verloopt. Bovendien ontvangt hij of zij u en uw gasten. De trouwzaal op de eerste verdieping biedt plaatst aan maximaal vijftig bezoekers. U kunt uw eigen muziek laten afspelen. Bekijk de virtuele tour om een impressie te krijgen van het Veerse stadhuis.

Statig, klassiek en elegant

De trouwzaal in het stadhuis van Veere ademt de ideale historische elegantie uit voor uw bruiloft. Het zonlicht schittert door de hoge gotische ramen en het statige vertrek herinnert aan de sfeer van weleer. De klassieke houten vloer kraakt en glanst. Koperen kandelaars en antieke schilderijen verhogen het ceremoniële karakter. Alle elementen voor een stralende dag zijn hier aanwezig. Een statig en historisch decor voor een bijzondere dag.

Van rechtszaal… tot trouwzaal

Door de eeuwen heen heeft het Veerse stadhuis verschillende functies gehad. Vanaf de middeleeuwen tot aan het begin van de negentiende eeuw zetelde hier een rechtbank. Vermeende heksen en ketters kregen hier de doodstraf. Burgemeesters, wethouders, raadslieden en zelfs de krijgsraad vergaderden hier. Het stadhuis is ook lang een archief geweest. Nu is het een museum en alleen in gebruik voor het voltrekken van huwelijken en voor representatieve ontvangsten.

Carillon

De beiaardier van het stadhuis, David van der Vlies, kan voor en/of na de trouwceremonie de beiaard bespelen. U kunt verzoeknummers opgeven. Het tarief is € 155,00 per half uur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over trouwen in het stadhuis van Veere? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Veere, via telefoonnummer (0118) 555 444 of per e-mail trouwen@veere.nl. Algemene informatie over trouwen in de gemeente Veere vindt u op deze pagina.