Welkom - Welcome - Wilkommen

Bereikbaarheid

Museum Veere is gevestigd in de Schotse Huizen aan de Kaai en in het Stadhuis dat om de hoek aan de Markt staat.

Openbaar vervoer

Haltetaxi: De haltetaxi biedt taxivervoer van bushalte naar bushalte in Zeeland, te herkennen aan de sticker ‘HALTETAXI’ op het haltebord. Het tarief is gelijk aan dat van de bus en moet contant worden betaald. Let op! Reserveren van de haltetaxi moet 1,5 uur vooraf via 088 – 23 58 000 of info@halteteaxi.nl. Vergeet niet gratis een gebruikerspas aan te vragen. via bovenstaand telefoonnummer of e- mail adres. Zie website.

NS zonetaxi: De zonetaxi rijdt van uw adres naar het station of terug – van de eerste tot en met de laatste trein tegen een aantrekkelijke prijs. Bel 0900 6798294 of ga naar de website om een taxi te bestellen. Vergeet niet eerst een NS account aan te maken (gratis).

Regiotaxi: De regiotaxi is voor mensen met een WMO indicatie en rijdt van deur tot deur. Vervoer van rolstoelen is mogelijk. Zie website.

Parkeren in Veere

In het centrum van Veere geldt betaald parkeren. Op het parkeerterrein aan de Veerseweg, tegenover Zorgcentrum Sandeburg kunt u gratis parkeren.

Waar kun je parkeren in Veere? Als bezoeker moet je op de grote parkeerterreinen parkeren. Over het algemeen is het betaald parkeren in Veere en de boetes zijn hoog. Parkeren op het Oranjeplein is alleen voor inwoners van Veere mogelijk.Parkeerterrein Bastion/Gedempte Haven (4362) is de duurste (€ 16 pd/€ 3,20 pu – het gehele jaar) en Mauritsbolwerk/Kanaalweg Westzijde (4363) (€ 12 pd/€ 2,84 pu – van maart t/m oktober). Er is  een gratis parkeerterrein even buiten Veere (ca 10 a 15 minuten lopen) aan de Veerseweg. Wie via Zanddijk binnenrijdt, ziet het aan de linkerhand.

Waar kunnen campers parkeren? Achter het gratis parkeerterrein. Tussen 21 uur en de daaropvolgende ochtend moeten campers op een (mini-)camping staan. Overdag mogen campers op alle betaalde parkeerplaatsen parkeren, ook als daarmee 2 plaatsen worden bezet. Ze mogen niet parkeren op vergunninghouders-plekken, zelfs niet als ze een vergunning hebben.

Waar kunnen gehandicapten parkeren? Houders van een algemene gehandicaptenkaart kunnen gratis parkeren op de grote parkeerterreinen en ze kunnen ook elders in Veere gratis parkeren (ook waar een parkeerverbod bestaat) als ze niemand hinderen en voor max. 3 uur (parkeerschijf).