Welkom - Welcome - Wilkommen

Openingstijden en entree

Openingstijden 2022/2023

Museum Veere heeft net als vele anderen te kampen met torenhoge energieprijzen. Vooral de locatie Stadhuis verbruikt heel wat energie. We hebben daarom besloten de komende weekeinden alleen de Schotse Huizen te openen. Daar is iedereen welkom tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De Schotse Huizen zijn in elk geval de gehele Kerstvakantie open tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Het Toeristisch informatiepunt verhuist tijdelijk naar De Schotse Huizen.

Entree 2022
Toegangsprijs vanaf 18 jaar: € 8,00
Toegangsprijs kinderen van 4 tot 18 jaar:  € 3,00
Gezinskaart: € 18,00
Museumkaarthouders en kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang

Museumkaart_bestellen

Groepstarieven
Vanaf 15 personen geldt een gereduceerd tarief:
Vanaf 18 jaar: € 5,00 per persoon
Kinderen van 4 tot 18 jaar: € 2,50 per persoon

Rolstoeltoegankelijkheid
Helaas is ons monumentale pand slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De voorzieningen hiervoor ontbreken en kunnen wij tot onze spijt ook niet treffen zonder het monumentale karakter van de gebouwen aan te tasten. Er is in beide gebouwen geen lift aanwezig, dus niet alle museumzalen zijn bereikbaar. Het is helaas ook niet mogelijk om het museum met een scootmobiel of een elektrische rolstoel te bezoeken.

Visuele beperking
In de Schotse Huizen kan in een aantal zalen het licht van sterkte veranderen. Vraag aan de balie wanneer u last heeft van het licht, om het licht te dimmen.

Let op! Museum Veere is in de wintermaanden doordeweeks gesloten, behalve in de schoolvakanties (25.12 en 01.01 wel gesloten). Tijdens concerten en lezingen is het museum ook gesloten. De andere locatie is dan wel open en geldt een aangepaste tarief van € 5,00.