Welkom - Wilkommen - Welcome

Veere by light

Veere in kerstsfeer is een belevenis op zich, met brandende kaarsjes voor de ramen en tientallen verlichte kerstbomen naast de voordeuren. Onder de titel ‘Veere by Light’ organiseert Museum Veere daarom deze kerstvakantie, op 28 en 29 december, weer een gezellige stadswandeling voor de hele familie.  

Zodra de schemering valt, leidt een gids de deelnemers door de steegjes van Veere en vertelt daarbij de bijzondere verhalen die achter de historische gevels schuilgaan. Kinderen krijgen een kleurrijke lampion mee voor onderweg, na afloop mogen ze de lampion mee naar huis nemen. Museum Veere zorgt ervoor dat bij terugkomst in het museum een heerlijk glas glühwein of een beker warme chocolademelk met lekkers klaarstaat in de gezellige oud-hollandse stijlkamer. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

Meedoen?

Zowel op 28 als op 29 december start de wandeling om 17.00 uur vanuit Museum Veere, locatie De Schotse Huizen, Kaai 27 in Veere. Het programma duurt tot ongeveer 18.00 uur. Kosten: € 9,50 p.p. inclusief museumbezoek (kom daarvoor iets eerder) en glühwein/chocolademelk en lekkers. Museumkaarthouders betalen € 7,50, kinderen t/m 12 jaar € 4,50. Het aantal plaatsen in beperkt, dus reserveer via museum@museumveere.nl, dan ben je zeker van een plaats.

Veere by Light - kerstwandeling