Welkom - Wilkommen - Welcome

Zeiltocht op het Veerse Meer

Van juli tot en met september kunt u op woensdag en donderdag historisch Veere van binnen en van buiten ontdekken. Museum Veere organiseert in samenwerking de Stichting Behoud Hoogaars vaartochten op het Veerse Meer. Aan boord van een authentieke zeilschip voelt u de wind, hoort u het ruisen van het water om de boeg en ziet u het schilderachtige silhouet van de stad.

Een tocht met een authentieke hoogaars over het Veerse Meer is een unieke ervaring. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op Veere en de schipper vertelt over de stad en de bijzondere gebouwen en plekken die vanaf het water zijn te zien. De vaartocht duurt anderhalf uur. Na de tocht kunt u het museum bezoeken.

Meevaren kan van 1 juli tot en met 24 september 2020 op woensdag en donderdag om 12:00 en om 14:30 uur. Op donderdag 16 juli zijn er geen tochten in verband met de Van Loon Hardzeildag. Tickets kosten 24 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen (0 t/m 18 jaar). Tickets zijn inclusief entreeticket voor beide locaties van Museum Veere (nog een maand geldig) en zijn verkrijgbaar bij de museumbalie in de Schotse Huizen aan de Kaai. Er kunnen maximaal zes personen mee (i.v.m. RIVM-maatregelen), reserveren kan via telefoonnummer 0118 501744.