Welkom - Welcome - Wilkommen

Maquette Kasteel Sandenburgh

Net buiten Veere stond ooit Kasteel Sandenburgh. Van dit kasteel is vandaag de dag niets meer te zien. Om dit stuk van de Veerse geschiedenis te blijven herinneren, maakt Frank Siegmund een prachtige maquette van het kasteel. De maquette krijgt een prominente plek in onze beeldenzaal. De foto’s laten zien hoe de bouw vordert.

IMG_8433 P2040061

De Schotse Huizen zijn vanwege de herinrichting momenteel gesloten. Vanaf 25 maart zijn ze weer dagelijks geopend voor het publiek. Het Stadhuis is gewoon open en te bezoeken voor het gereduceerde tarief van 2,50 euro.

De herinrichting van de Schotse Huizen is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland, de gemeente Veere, de Vrienden van Museum Veere, het Steunfonds Delta Cultureel, de Rabobank, het Steunfonds Zeeuwse Musea, de Nationale Monumenten Organisatie, de Stichting Veere en door crowdfunding.

VSBfonds PAY-OFF CMYKVSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846pxHet Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het fonds bijzondere initiatieven en talent.