Welkom - Welcome - Wilkommen

Subsidie voor veranderingen

Wat een mooi nieuws om te delen! We hebben van het Kickstart Cultuurfonds geld gekregen om ons museum coronaproof te maken. Dat betekent dat we naast ‘nut en noodzaak dingen’ als bewegwijzering en desinfectiemiddelen ook educatiemateriaal kunnen laten ontwikkelen dat coronaproof is. Daar zijn we heel blij mee!

Meer lezen: artikel Omroep Zeeland

 

Drie Zeeuwse musea krijgen geld voor coronaproof ontvangst bezoekers

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk krijgt net als twee andere Zeeuwse musea geld om bezoekers coronaproof te kunnen ontvangen.

Het geld wordt uitgedeeld door het Kickstart Cultuurfonds. In totaal keert het fonds 1,2 miljoen euro uit. Daarvan is 49.000 euro bestemd voor het Watersnoodmuseum.

Ook kregen het Museum Veere en het Stadhuismuseum in Zierikzee een bedrag toegekend, respectievelijk ruim 15.000 en 18.000 euro. Eerder dit jaar kende het Kickstart Cultuurfonds geld om aanpassingen te doen toe aan het Zeeuws Museum, Maritiem MuZeeum Vlissingen, Grote Kerk Veere en de stichting Stoomtrein Goes-Borsele.

Om in aanmerking te komen voor het geld moesten musea een aanvraag indienen.

16 miljoen euro

Het Kickstart Cultuurfonds is opgericht om de culturele sector te ondersteunen in de anderhalvemeter-samenleving. Het fonds had in totaal 16 miljoen euro in kas, wat in twaalf rondes wordt uitgekeerd. Er zijn nu acht rondes achter de rug.

Het fonds steunt behalve musea ook theaters, concertzalen en theaterproducenten.