Welkom - Welcome - Wilkommen

Beiaardfestival: Workshop buikspreken

Op zaterdag 10 juni vindt het tweede Beiaardfestival plaats in Veere. De hele dag klinkt muziek en zijn er leuke activiteiten. In de speciale luistertuin (Stadhuisstraat 1) kunnen jong en oud deelnemen aan de workshop ‘Zingen als de toren – Dat klinkt als een klok’, verzorgd door Lydia Zwart

Torenklokken zijn net als buiksprekers: ze maken geluid zonder dat je dat aan de buitenkant kunt zien. Samen met haar vrolijke buikspreekpop Flora, die speciaal voor de open tuinendag naar Veere komt, leert Lydia Zwart jong en oud de grondbeginselen van het buikspreken. Er wordt net zo lang geoefend tot er een gezamenlijk liedje ontstaat. Natuurlijk heeft dit liedje te maken met klokken. Heeft iedereen het onder de knie? Dan speelt de stadhuisbeiaard mee tijdens een  vrolijke slotuitvoering. Dat klinkt als een klok! Deze workshop is geschikt voor iedereen met een stem. Speciale zang-ervaring is niet vereist.

De luistertuin is in één van de tuinen die in dit weekend meedoet met het Veers Open Tuinenweekend. Toegang tot de luistertuin is inbegrepen bij het Open Tuinenweekend-passe-partout, verkrijgbaar in luistertuin of de Kleine Kerk. Een los kaartje kopen kan bij de luistertuin en kost € 2,00.