Welkom - Wilkommen - Welcome

Werkplaatsmiddag

Thuiswerkplaats

Hoi allemaal, hopelijk gaat het goed met jullie en heeft iedereen thuis genoeg te doen. Behoefte aan iets creatiefs Of iets kunstzinnigs? Lees dan verder! 

Ongeveer vier keer per jaar organiseert Museum Veere een werkplaatsmiddag. Meestal laten we ons inspireren door de tentoonstelling die er op dat moment is. altijd superleuk! Helaas moet ook Museum Veere de deuren een poosje sluiten, Dat is natuurlijk jammer voor jullie én voor ons, want we zien jullie graag komen. We dachten er eens over na… En toen ontstond het idee van een Thuiswerkplaats!

We bedenken creatieve opdrachten voor jullie zodat jullie thuis lekker aan de slag kunnen. Maak een foto van je creaties en…. Post de foto op social media met #thuiswerkplaats en tag @museumveere. Je mag ook een foto van je (kunst)werk mailen naar educatie@museumveere.nl. Van alle binnengekomen foto’s maken we een digitale expositie die we delen op social media!

Thuiswerkplaats 1 – Fotograferen met je smartphone (geïnspireerd door de expositie Veerenaren Vastgelegd)
Thuiswerkplaats 2 – Ster in stillevens (geïnspireerd door de expositie Verfijnd Verleden; werk door Piet Rijken)

 


Laat je inspireren door de huizen in Veere – Kinderkunstweek

Op 18 maart 2020, in de Kinderkunstweek (11-22 maart) organiseert Museum Veere een workshop voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het thema van de Kinderkunstweek is Binnenstebuiten; Het huis in de kunst. In Veere staan talloze oude, nieuwe en bijzondere huizen. Laat je erdoor inspireren!

Wees scherp en maak je eigen ontwerp. Trappen, kelders en luiken, hoe ga jij ze gebruiken? Een gevel die lijkt op een trap, wat is jouw stap? Een klokgevel dan, wat maak jij ervan? Een lichtje verzinnen, voor buiten én binnen? En niet te vergeten de daken in Veere! Laat je erdoor inspireren!

Wanneer? 18 maart 2020 van 14.30 uur tot 16.30 uur (uitgesteld)
Locatie: Schotse Huizen, Kaai 25-27 in Veere
Bijdrage: € 3,50

Aanmelden? Stuur een mail naar: educatie@museumveere.nl – vermeld: kinderkunstweek, naam + leeftijd, telefoonnummer

Deze + meer activiteiten staan ook op Kinderkunstweek.nl

 

Geweest

Workshops Kijken naar Piet Rijken (februari 2020)