Welkom - Wilkommen - Welcome

Werkplaatsmiddag

KOM FOTOGRAFEREN IN MUSEUM VEERE!

Museum Veere organiseert deze winter twee werkplaatsmiddagen op 16 en 23 januari 2019. Op werkplaatsmiddagen gaan kinderen creatief aan de slag onder leiding van medewerkers van het museum. Het thema is deze keer: Fotograferen met smartphone of tablet

We laten ons hiervoor inspireren door de foto’s die op de tentoonstelling te zien zijn. Vanaf 9 december is er in het museum een bijzondere tentoonstelling te zien: Veerenaren Vastgelegd. De Veerse fotograaf Leonard den Beer Poortugael heeft in de tijd dat jullie opa’s en oma’s nog kinderen waren heel veel foto’s gemaakt in Veere.

Wat gaan we doen?

Eerst gaan we het hebben over waar je allemaal op kan letten bij het maken van een foto. Samen gaan we goed kijken naar de foto’s op de tentoonstelling. Wat valt ons op? En dan gaan we in tweetallen zelf aan de slag. Eerst goed voorbereiden, weten wat je wilt en dan klikken maar. Als je de app Snapseed op je smartphone of tablet hebt mag je de foto ook bewerken. In het museum zijn mensen, die net als jij fotograferen heel leuk vinden, om je te helpen.

– 16 januari: portretten maken
– 23 januari: mensen in Veere aan het werk (we gaan ook naar buiten)

Tijd: 13.30 uur tot 15.00 uur (uitloop tot 15.30 uur)
Locatie: Museum Veere, Schotse Huizen, Kaai 25-27 Veere
Meer info? Mail naar educatie@museumveere.nl of bel 0118-435858
Kosten: € 3,00 (vanaf 5 jaar)

Voor wie?

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar zijn welkom op de werkplaatsmiddagen fotograferen. Zelf meenemen: smartphone of tablet.

En de 4-8 jarigen dan? Natuurlijk is er voor jullie ook iets te doen! Nadat je de tentoonstelling bezocht hebt, ga je naar de knutseltafel. Wij zorgen voor allerlei materiaal om lekker aan de slag te gaan!

– 16 januari: een portret of een hoofddeksel (pet, muts, hoed) knutselen Daar maken we dan een foto van. Die komt dan ook op de tentoonstelling te hangen.
– 23 januari: fotocamera knutselen
4-8 jarigen die toch graag fotograferen, mogen dat in aanwezigheid van een ouder.

Doe je mee?

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: educatie@museumveere.nl
Vermelden:
– Naam, leeftijd, adres en telefoonnummer
– Datum/data van de werkplaatsmiddag(en): 16 en/of 23 januari 2019
– Welke workshop: fotograferen (8-12 jaar) of knutselen (4-8 jaar)

Wij sturen je na ontvangst een bevestiging. Aan kinderen vanaf 5 jaar wordt een bijdrage van € 3,00 gevraagd.

Je eigen tentoonstelling

Als je het leuk vindt maken we na de werkplaatsmiddagen van jullie foto’s ook een tentoonstelling in Museum Veere. Stuur dan maximaal 2 van je foto’s naar educatie@museumveere.nl