Welkom - Welcome - Wilkommen

Vacature: Museumgids

Museumgidsen gezocht

Het Museum Veere toont aan zijn gasten de geschiedenis van de stad Veere. De dames en heren van Borsele, de wolhandel met Schotland, de armoede na de Napoleontische tijd en de opkomst van de kunst met de Veerse Joffers en de Veeristen, de relatie met het Koninklijk Huis. Dit gebeurt in twee locaties; het Stadhuis en de Schotse Huizen.

Het museum krijgt herhaaldelijk verzoeken voor rondleidingen van groepen of groepjes gasten. Hiervoor zoekt het museum mensen die rondleidingen kunnen verzorgen.

Om rondleidingen te kunnen verzorgen heb je enkele vaardigheden nodig. Zo dien je de weg te kennen in het museum, je dient te weten wat waar hangt, staat of ligt en je dient de verhalen achter de zalen en kamers te kennen. Daarnaast is een basale kennis van de geschiedenis van de stad Veere nodig.

Ton Tiebosch wil mensen die willen gidsen in het museum Veere inwerken. dit wil hij doen door:

  • een kort verhaal over gidsen te vertellen.
  • te zorgen voor tips over het geven van presentaties en hoe jezelf daarmee kan omgaan.
  • een rondleiding in het museum waarbij ik de verhalen achter de geschiedenis vertel en de bijzondere plekken in het museum aanwijs.
  • een kleine reader met artikelen over de geschiedenis van de stad Veere te verzorgen.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator. Zij is bereikbaar via museum@museumveere.nl. Daarna volgt een uitnodiging om een datum af te spreken voor een ochtend of middag in het museum.