Welkom - Welcome - Wilkommen

Stem je op ons?

Wij zijn blij! Ons toegankelijkheidsproject is genomineerd voor ‘ANWB Fonds helpt je op weg’! Help je ons mee om te winnen door te stemmen vóór 24 november?

Slecht zien is meer dan een handicap. Wie slecht ziet, gebruikt andere zintuigen beter. Toch is het handig als musea obstakels wegnemen en inspelen op de mogelijkheden die het slecht zien biedt.

Museum Veere wil komend jaar slechtzienden de ruimte geven en een blik gunnen in de collectie. De twee locaties van Museum Veere, het Stadhuis en de Schotse Huizen moeten beter toegankelijk worden. En we willen de mogelijkheden gaan benutten. Een audiotour met precieze beschrijvingen blijkt een superhandig medium om de objecten en schilderijen beter te kunnen waarnemen. Soms werkt een speciale lamp gericht op een detail zo goed, dat de contouren ineens duidelijk worden. De contrasten tussen tekst en achtergrond geven betere leesbaarheid.

Museum Veere gaat – hopelijk met de steun van het ANWB fonds, dus stem! – aan het werk en staat open voor mensen die met raad en daad willen helpen om de voorzieningen te verbeteren. Museum Veere wil dat slechtzienden aan het eind van het jaar tevreden zijn over wat de organisatie voor hen te bieden heeft.

Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven die Nederland mobieler, toegankelijker of verkeersveiliger maken. Met de campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft het ANWB Fonds per provincie € 10.000,- aan het mooiste project.
Ons project is genomineerd! Help je ons mee om te winnen? Stem dan op ons project voor 24 november via anwb.nl/stem

Daarmee maak jij ook kans op 5 kaartjes voor een leuk dagje uit.