Welkom - Wilkommen - Welcome

Zomeravondconcert Carillon #3

Zomeravondconcert Carillon #3

zomerconcerten carillon
tijd 18:45

20 juli 2019

Met David van der Vlies op carillon en blokfluitist Marco Ketels

In juli en augustus is er een serie sfeervolle zomeravondconcerten op het Veerse carillon. Deze avonden kun je op een heel bijzondere manier kennismaken met de beiaardier en zijn instrument. De muziek van de 47 klokken is in de hele stad te horen maar in de luistertuin kan het publiek er in alle rust van genieten. Het concert begint om 19:00. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open. De toegang is gratis.

Het wordt een concert met heerlijke bekende klassieke muziek. Delen uit The sound of music, balletmuziek van de componist L. Delibes, muziek van Handel wisselen elkaar af. Maar ook klinkt er de bekende orgel toccata en fuga in d van J.S. Bach. Een hele uitdaging om alle stemmen en melodielijnen op het carillon te laten klinken. 

Normaal gesproken is het werk van de beiaardier onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomeravondconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm. In de luistertuin staan stoelen klaar. Omstreeks 18:45 geeft de beiaardier in de tuin een toelichting bij het programma. De ingang van de luistertuin bevindt zich aan de Stadhuisstraat en wordt op de avond van het concert duidelijk aangegeven.

In deze serie zijn de volgende zomeravondconcerten georganiseerd:

Zaterdag 6 juli  Boudewijn Zwart, beiaardier in maar liefst 12 plaatsen waaronder Amsterdam, Dordrecht en Gouda en won diverse prijzen en concerteerde in binnen- en buitenland.

Zaterdag 13 juli – stadsbeiaardier van Veere David van der Vlies

Zaterdag 20 juli – David van der Vlies op carillon en blokfluitist Marco Ketels

Zaterdag 17 augustus – Wim Ruitenbeek, beiaardier in o.a. Nijkerk en Tiel

Zaterdag 24 augustus – Piet Hamelink, beiaardier in Sluis

Meer info is te vinden op de evenementspagina Zomeravondconcerten