Welkom - Welcome - Wilkommen

ALMA avond: Ivo van Loo

ALMA avond: Ivo van Loo

alma oakes kamer
tijd 20:00

21 februari 2019

Al sinds 2009 worden er in de maanden januari, februari en maart ALMA avonden georganiseerd in de Beeldenzaal van de Schotse huizen. Tijdens ALMA avonden wordt er een spreker uitgenodigd een lezing te houden over een Veers of Zeeuws onderwerp. De avonden worden muzikaal omlijst door een klassiek muzikant. Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk een speciaal Veers menu in één van de Veerse restaurants te reserveren.

Op 21 februari komt Ivo Van Loo van het Zeeuws Archief een lezing verzorgen over een aantal saillante zaken die hij aantrof bij de inventarisatie van het mooiste stadsarchief van Zeeland (1340-1816), het Veers archief: “Oude en ongesorteerde pampieren van der Stede van der Veere”

“Ik ga in de lezing in op hoe het is geweest om een fraai archief in moderne tijden als deze toegankelijk te maken, wat daarbij komt kijken, en welke bijzondere vondsten bij de inventarisatie zijn aangetroffen. Uiteraard ga ik in het bijzonder in op de relatie tussen Veere en Schotland en de bijzondere rol die Veere speelde aan het begin van de Opstand tegen de landsheer in 1572.”

De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door pianist Margaretha Clement. Na afloop is er een drankje en een hapje. De toegangsprijs voor deze avond is € 10,00. Opgeven kan bij Harry Buiter, via 0118-506025 of per e-mail: hbuiter@zeelandnet.nl

Voorafgaand aan de lezing, om 18.00 uur, wordt een Veers’ menu geserveerd in Brasserie De Peperboom voor € 20,-. Aanmelden kan tot en met dinsdag 19 februari bij het restaurant, via 0118-501307 of per e-mail info@peperboom.nl

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.