Welkom - Welcome - Wilkommen

18 juni Beiaardfestival Veere

Op 18 juni 2016 heeft iedereen de mogelijkheid om een dag lang de prachtige Van den Gheyn-beiaard met klokken uit 1735/1790 te ervaren. Dan vindt in Veere en in het museum het Beiaardfestival Veere plaats. U hoort traditionele muziek en op deze dag klinken de klokken ook in combinaties met andere instrumenten. Daarnaast zijn er in het Museum Veere en op een podium voor het Stadhuis vele muzikale gastoptredens. Zo verzorgt pianist Rien Balkenende een recital, klinkt er vrolijke saxofoonmuziek en kan jong en oud genieten van het prachtige sprookje Peer Gynt.

IMG_9957U kunt tijdens de beiaardconcerten het werk van de beiaardier, die hoog in de stadhuistoren speelt, live volgen via een groot scherm. Dit scherm staat bij het podium voor het stadhuis op de Markt.

Voor geïnteresseerde beiaardiers bestaat er tussen de concerten door de mogelijkheid om even op het instrument te spelen. Dit kan onder meer tijdens de rondleidingen naar het trommelspeelwerk tussen 12.35u-14.05.

Het complete programma vindt u op hier.

Dit festival is mede tot stand gekomen door sponsoring van de Campveerse toren, Hotel de Heeren, Bed & Brood, Waepen van Veere en Eeterij Suster Anna.