Welkom - Welcome - Wilkommen

Lezing Jorn Körmeling op 7 juli

summer classeIn de week van 4 tot 9 juli aanstaande vinden rond Dishoek en in de stad Veere twee masterclasses plaats rond het thema duurzaam landschap en cultuurtoerisme. Ze zijn onderdeel van de Summer School van het University College Roosevelt. Op 7 juli strijkt de Zomerschool neer in Museum Veere. Om 19.30 geeft Jorn Körmeling een boeiende lezing.

Tijdens de Summer School buigt een selecte groep kunstenaars, sociale geografen en ontwerpers zich, onder de bezielde leiding van ontwerpbureau KCCM (Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens) en kunstenaar John Körmeling, over het fenomeen ‘de toerist’ en over de plaatselijke leefomgeving. Hoe kan toerisme een positieve bijdrage leveren aan het landschap en aan de leefkwaliteit op Walcheren? Wat valt er in dit kader te leren van bijvoorbeeld de Veerse kunstenaarskolonie, die ook een vorm van gastverblijf was?

Op dinsdag- en donderdagavond zijn er openbare lezingen. U bent van harte welkom! In de nazomer zullen de bevindingen gepubliceerd worden en aan de bewoners van Dishoek en Veere huis aan huis worden uitgedeeld. De publieksactiviteiten en de publicatie zijn in samenwerking met Museum Veere, het Zeeuws Museum en CBK Zeeland ontwikkeld. Kunstenaar Sophie Krier coördineert de Summer School.

Lezingen

5 juli 19.30-21.00
Tweegesprek Zoet&Zout. Water en de Nederlanders door auteur en journalist Tracy Metz & Kathrin Ginsberg, CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg. Gratis entree.

7 juli 19.30 – 21:00
Lezing van Jorn Körmeling in Museum Veere, Kaai 25, Veere. Entree 10 euro.

9 juli 9.00 – 17.00
Afsluitende werksessie in de werkruimte van Art & Design Practice, Stadhuisstraat 2, Middelburg. Gratis entree.

De Summer School is onderdeel van een nieuwe samenwerking tussen UCR, gemeente Veere en Museum Veere. In de vorm van experimentele lessen en excursies worden mogelijke kennisallianties verkend rond regionale vraagstukken, zoals de toekomst van cultuurtoerisme. De samenwerking tussen UCR en de gemeente Veere ligt in het verlengde van de nieuwe richting Art & Design Practice van UCR, opgezet door Sophie Krier. De nieuwe vakken binnen deze richting onderzoeken de verbindingen tussen kunst, design en wetenschap.

https://www.utrechtsummerschool.nl/courses/art-music/how-to-think-like-a-mountain-in-a-land-of-sea-