Welkom - Welcome - Wilkommen

Boekpresentatie Josephine Rombouts

Op zondag 29 maart is Josephine Rombouts te gast in Museum Veere. Zij presenteert deze middag haar boek Terug naar Cliffrock Castle. Aansluitend zal zij signeren.

Over het boek ‘Terug naar Cliffrock Castle’
Promotie krijgen betekent niet altijd dat je leven er makkelijker op wordt… Dat leert de Nederlandse Josephine Rombouts als ze op het Schotse kasteel waar ze werkt, opklimt van huishoudster tot manager. Niemand op het landgoed, zijzelf nog het minst, heeft enig idee wat deze verrassende functieverandering inhoudt. In het web van verwachtingen, aannames en afgunst binnen op scherp staande sociale verhoudingen probeert Rombouts het leven dat ze voor haar gezin heeft opgebouwd veilig te stellen.
Tegen het onwaarschijnlijk mooie decor van de Schotse westkust, en de nog onwaarschijnlijker wereld van de Britse aristocratie, tekent Rombouts het verhaal op van absolute feodale macht, jagers die antiek verhuizen, een teckel die je carrière kan breken en een kasteel waar roze verf wordt bezorgd. De vraag is: voor binnen of voor buiten?

Over de schrijver
Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en woonde van 2013 tot 2018 in de Schotse Hooglanden. Ze gaf Nederlands aan expats, dansers en musici, en werd manager op het kasteel waar ze als huishoudster begon. Daarnaast gaf ze koorzang en toneel op de dorpsschool. ‘Terug naar Cliffrock Castle’ is het vervolg op haar razendpopulaire debuut ‘Cliffrock Castle’ (2018).

Veere & Schotland
Al meer dan 700 jaar is er een relatie tussen Veere en Schotland. Vanaf de 13de eeuw deden Veerse vissers Schotse havenplaatsen aan. Deze contacten in de Middeleeuwen én het huwelijk in 1444 van Wolfert VI van Borselen, Heer van Veere, met de prinses Mary Stuart, dochter van de Schotse koning James I, resulteerden in een jarenlange handelsrelatie. De handelscontacten met Schotland brachten Veere grote welvaart.

Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: Schotse Huizen, Museum Veere
Kosten : €12,- inclusief museumentree t.w.v. €7,- (entreekaartje is een maand geldig is voor beide locaties: openingstijden)

Gerelateerd

8 maart is ook de voorstelling Ode aan de Schotse Hooglanden door schrijfster Josephine Rombouts, fotograaf Jamie Grant en pianist/componist Jacco Lamfers.

Aanmelden