fbpx

Welkom - Wilkommen - Welcome

Voor kinderen

Hallo Kids!

DSC02756Kom gezellig langs in ons museum. Er is van alles te doen. Zo is er een speurtocht, kun je je verjaardag op historisch vieren en zijn er aankleedpoppen in Walcherse streekdracht. 

.

.

Activiteiten

Op ontdekkingstocht

Je kunt bij ons zelf het museum ontdekken en op zoek gaan naar de verhalen van Veere. Je kan kiezen uit drie verschillende tochten:

Spoorzoekertjes
Op een foto is een klein stukje van een voorwerp of schilderij te zien. Spoor het samen op. De enige hint die je krijgt is de zaal waarin het is te vinden. Je kunt één foto opsporen, maar als je het leuk vindt om te doen, kun je er ook voor kiezen om er meer te  gaan zoeken. Dat kan per zaal of voor het hele museum.

Speurtocht door het museum
De speurtocht leidt je aan de hand van vragen het hele museum door. Bij elke vraag kun je steeds kiezen uit drie antwoorden. Heb je de antwoorden goed? Dan ontstaan er twee woorden die met het museum te maken hebben.

Zoekplaatjes
Zoekplaatjes zijn afbeeldingen van iets wat in het museum te zien is. Alleen ontbreekt er op het zoekplaatje iets. Zoek uit wat het is en maak het plaatje weer compleet.

Alle tochten zijn gratis en krijg je bij een toegangskaartje voor het museum. Vraag ernaar bij de balie.

Historische verjaardag

DSC02806Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit en vier je verjaardag in Museum Veere. Een feestje in het museum is echt anders dan anders.

Wat we gaan doen? Dat bedenken we samen. Met onze verkleedkleren ben je opeens een Middeleeuwse jonker of jonkvrouw. In onze oude gebouwen voel je je meteen een echte kasteelbewoner. We hebben ook een spannende speurtocht door het museum, of je kunt samen knutselen en een ridderschild maken. Natuurlijk is er taart en limonade en gaat iedereen voor je zingen. Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.museumveere.nl/kinderen

Praktisch
Kinderen kunnen hun verjaardag bij ons vieren op woensdag, zaterdag en in de vakanties. Een feestje duurt 1,5 tot 2 uur en kost per kind €6,00. Er moet altijd een volwassen begeleider bij zijn.

Heeft u vragen of wilt u een kinderfeestje afspreken? Neem dan contact op met ons op. We zijn bereikbaar via e-mail: educatie@museumveere.nl of telefonisch: 06 21 23 40 63 of 0118 55 22 31.

Aankleedpoppen

IMG_9424Ontdek hoe een Walchers meisje van jouw leeftijd er vroeger uitzag door één van de zes lappenpoppen aan te kleden. In onze museumwinkel zijn verschillende kartonnen aankleedpoppen te koop.

Werkplaatsmiddagen

Een paar keer per jaar organiseert Museum Veere “Werkplaatsmiddagen” voor kinderen. Rondom een bepaald thema gaan ze met museummedewerkers creatief aan de slag. Houd de website en facebookpagina van het museum in de gaten voor de volgende werkplaats.

De volgende werkplaatsmiddagen zijn op woensdag 8 en 15 november. Het thema is deze keer: Schilderen! Vind jij het ook zo leuk om te schilderen? Voel je je misschien al een beetje een kunstenaar? Meer informatie.

Tentoonstellingen

Regelmatig nodigt Museum Veere kinderen uit om in het verlengde van een tijdelijke tentoonstelling ook iets te maken. Bij voldoende materiaal wordt het werk van de kinderen in het museum tentoongesteld. Houd de website en facebookpagina van het museum in de gaten voor een volgende oproep.