Welkom - Welcome - Wilkommen

29 juli Zomeravondconcert Veers carillon

Op zaterdagavond 29 juli geeft Geert D’Hollander een zomers concert op het Veerse carillon. De muziek is in de hele stad te horen maar in de speciale luistertuin aan de Stadhuisstraat kan het publiek er in alle rust van genieten. Hier staan stoelen klaar en de verrichtingen van de beiaardier zijn live te volgen op een groot scherm. Om 18:45 geeft Geert D’Hollander in de tuin een uitleg over het programma. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open. De toegang is gratis.

Geert D’hollander woont en werkt in de Verenigde Staten. Sinds 2012 is hij beiaardier van de monumentale, 60 ton zware Taylorbeiaard in “Bok Tower Gardens” in Lake Wales, Florida. In zijn Veerse concertprogramma klinken daarom onder andere melodieën die op dit instrument worden gespeeld.

Videoverbinding
Het werk van de beiaardier speelt zich af hoog in de toren van het stadhuis in Veere. Normaal gesproken is dat onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomerconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm.