Welkom - Welcome - Wilkommen

Zaterdag 2 juli eerste zomerconcert

thumb_DSC06000_1024Zaterdag 2 juli om 19.00 uur klinken de klokken van de Stadhuisbeiaard weer door de hele stad. Dan vindt de eerste van vijf zomeravondconcerten plaats. Op deze eerste avond speelt stadsbeiaardier David van der Vlies stukken van Mozart en Bach. Ze werden geschreven in de tijd dat de stadhuisbeiaard werd gemaakt. Daarnaast is er prachtige muziek uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. In de speciale luistertuin aan de Markt 14 kunt u de verrichtingen van de beiaardier niet alleen horen maar ook zien. De tuin is om 18.30 uur open, de toegang is gratis.

Videoverbinding

Het werk van de beiaardier speelt zich hoog in de toren van het stadhuis in Veere af. Normaal gesproken is dat onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomerconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm.

Serie van vijf concerten

In juli en augustus spelen beiaardiers uit binnen- en buitenland nog vier zomeravondconcerten:

zaterdag 16 juli         Janno den Engelsman, beiaardier in Bergen op Zoom en Zierikzee, luisterlocatie nog niet bekend

zaterdag 30 juli         Bernard Winsemius, emeritus-stadsbeiaardier Haarlem en Amsterdam, luisterlocatie: Markt 7

zaterdag 13 augustus      Koen van Assche, co-stadsbeiaardier van Antwerpen en stadsbeiaardier van Lier, Turnhout en Herentals, luisterlocatie nog niet bekend

zaterdag 27 augustus      Paul Maassen, stadsbeiaardier Breda en Mirthe Bron (zang) Jazz-programma, Luisterlocatie: Kaai 43

Het programma wordt steeds voor het concert in de luistertuin toegelicht door de beiaardier en is daarnaast te vinden in de vitrine van het Stadhuis en op deze website. Het programma voor 2 juli vindt u hier.