Welkom - Welcome - Wilkommen

Handwerkworkshops

handwerkcaféVanaf 6 september organiseert Museum Veere elke eerste dinsdag van de maand een bijzondere handwerkworkshop. Kostuumontwerpster Sylvia van Dam Merrett leidt de workshop en leert u bijvoorbeeld hoe u een Japans tasje maakt of een Zeeuwse kerstbal kunt breien. De workshop vindt plaats in de prachtige streekdrachtenkamer van Museum Veere. Hier komen iedere dinsdagmiddag dames bij elkaar die houden van handwerken en hun kennis graag met u willen delen.

De workshop zijn van 13.30 tot 16.00 uur en kosten 17,50. De prijs is inclusief koffie/thee met zelfgebakken taart. Aanmelden kan via museum@museumveere.nl.

Programma

Dinsdag 1 november: Zeeuwse kerstballen breien
Wat:
Met Kerst in aantocht, worden Zeeuwse kerstballen gebreid. Erg moeilijk is het niet, wel een beetje priegelig. Het resultaat is de moeite waard. In een middag maakt u één kerstbal. U krijgt patroontjes mee waarmee u thuis nog meer kerstballen kunt maken en uw hele boom vol kunt hangen. Kousenwol in de tinten zwart, grijs en wit voor één bal krijgt u tijdens de workshop. Voor extra kerstballen kunt u de wol tijdens de workshop kopen.
Niveau: gevorderd breier/ster
Zelf meebrengen: set van 5 breinaalden nr. 2 (liefst bamboe) (ook te bestellen bij het museum via museum@museumveere.nl).

 

Dinsdag 6 december: Fair Isle Sjaal brien
Informatie volgt