Welkom - Welcome - Wilkommen

Workshop pastelschilderen

Paard in pastelWij zijn er trots op dat op vrijdagavond 20 november de Middelburgse kunstenares Els Burgers bij ons een workshop pastelschilderen verzorgt. De workshop start om 19.00 uur in locatie de Schotse Huizen, Kaai 25 in Veere. Deelname kost 10 euro en is inclusief alle materialen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar evenementen@museumveere.nl.

De workshop start met een korte toelichting op de techniek en een uitleg over het gebruik van de materialen. De deelnemers gaan daarna zelf aan de slag met pastel. Els Burgers geeft advies over het opzetten en uitwerken van het werkstuk en beantwoordt vragen. Natuurlijk mag iedereen zijn werk en de materialen na afloop mee naar huis nemen. Er is slechts ruimte voor twaalf deelnemers, dus meld u snel aan.

Over Els Burgers
Els Burgers zit al dertig jaar in het vak en beheerst de pastelschildertechniek tot in de kleinste puntjes en lijntjes. “Schilderen met pastel is voor mij tekenen met krijt”, aldus de kunstenares. “In deze techniek heb ik een reeks Zeeuwse sieraden, viervoeters en vogels verbeeld. Het doet me plezier om deze techniek in Veere aan een enthousiaste groep over te dragen.” Werk van Els Burgers is momenteel in Museum Veere te zien. Haar ‘Vlaams Trekpaard’ is één van de kunstwerken van de grensoverschrijdende wisselexpositie Tweezijdig Belicht.

Programma
19.00 uur       Ontvangst met koffie en thee in de Beeldenzaal
19.30 uur       Start workshop Els Burgers
– Toelichting op techniek
– Zelf opzetten werkstuk
– Advies om werkstuk af te ronden
21.30 uur        Einde workshop