Harry Buiter, bestuursvoorzitter van Museum Veere, werd tijdens de jaarlijkse vriendenavond verrast door schilder Wim Vaarzon Morel junior. Vaarzon Morel overhandigde hem een voorstudie van het schilderij ‘De aankomst van Koningin Wilhelmina’ Eede 13 maart 1945. Het verbeeldt de terugkeer van Wilhelmina in het bevrijde deel van Nederland. Hij maakte het schilderij in 1960 voor de provincie Zeeland. Het Museum is zeer vereerd met deze schenking. De voorstudie krijgt dan ook een mooie plek in de Raadzaal van het Stadhuis bij de collectie Oranjeschilderijen. Het originele schilderij hangt in de Abdij, het provinciehuis, in Middelburg.
Wim Vaarzon Morel jr.
Al sinds zijn kinderjaren bracht de in 1931 in Amsterdam geboren beeldend kunstenaar en docent zijn schoolvakanties door in het familiehuis in Veere. Zijn grootvader was de bekende Veerist W.F.A.I. (père) Vaarzon Morel (1868-1955). Zijn vader Wim senior (1901-1982) was docent aan de School voor Kunstnijverheid (nu Rietveld Academie) in Amsterdam. Maar vanwege de gevolgen van kinderverlamming was hij niet meer in staat les te geven. Een gang naar het bekende Veere lag in 1947 voor de hand. Wim junior bracht zodoende zijn middelbare schooltijd in Veere door en ging naar de Rijks HBS in Middelburg.
Dat het ook artistiek een vruchtbare tijd was, blijkt uit de vele pen- en penseeltekeningen die hij in die tijd maakte van de lokale bevolking, met wie hij en zijn tweelingbroer Cees dagelijks optrokken. Inmiddels is Wim Vaarzon Morel geheel in de familietraditie een bekend en gewaardeerd beeldend kunstenaar. Naast zijn drukke baan als vakdocent (hoogleraar) aan de Rijksacademie te Amsterdam vond hij nog voldoende tijd om zich aan de schilderkunst te wijden. In 1984 stopte hij met zijn docentschap en was vanaf die tijd onafhankelijk beeldendkunstenaar. Zijn paarden- en draverij olieverven en aquarellen zijn alom geroemd en vele malen tentoongesteld.