Welkom - Welcome - Wilkommen

Volgende week: Kunstweek

Van 5 tot en met 13 november is het ook in Museum Veere Kunstweek. De Kunstweek is een nationaal evenement en biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten. Ook wij brengen in deze week onze kunstcollectie onder de aandacht.

DSC05909Kom kijken naar onze vast tentoonstelling van schilderijen van de Veerse Kunstenaarskolonie. Deze hangt sinds dit jaar volledig tot zijn recht in onze heringericht Almazaal in de Schotse Huizen. Boven in onze tentoonstellingszaal hangt de nieuwe tentoonstelling Drie Generaties Fotografen, met unieke foto’s van de wereldberoemde Duitse fotografe Ilse ‘miss Leica’ Bing.

IMG_9708In het stadhuis kunt u nog tot in december de tentoonstelling ‘Jan Haas, een oeuvre-overzicht‘ zien. De kunstenaar is veelzijdig. Hij maakte bijvoorbeeld sculpturen, aquarellen en tekeningen en werd daarvoor geïnspireerd door zijn verre reizen en bijzondere ontmoetingen.

Kunstkaart
Deze week hebben we een ook een speciale actie. Als u onze facebookpagina liket en dit bijvoorbeeld op uw telefoon bij onze balie laat zien, dan mag u in onze museumwinkel een prachtige kunst-ansichtkaart uitzoeken.

img_9134-memory2