Welkom - Welcome - Wilkommen

Vierde zomeravondcondert

thumb_DSC06000_1024Zaterdag 13 augustus speelt Koen van Assche, co-stadsbeiaardier van Antwerpen en stadsbeiaardier van Lier, Turnhout en Herentals, op het Stadhuiscarillon. Hij verzorgt het vierde zomeravondconcert. Hij speelt stukken uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Haydn, Mozart en Telemann staan op het programma.

Voor dit concert wordt weer een speciale kijk- en luistertuin ingericht aan de Markt 7. Voorafgaand aan het concert geeft Koen Van Assche een uitleg op het programma. Vervolgens kunt u op een scherm zijn verrichtingen bovenin de stadhuistoren volgen.

Koen Van Assche is co-stadsbeiaardier van Antwerpen en stadsbeiaardier van Lier, Turnhout en Herentals. Hij studeerde vanaf zijn 14de aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen, waar hij in 1986 het einddiploma behaalde. Hij concerteert regelmatig in de Europese beiaardlanden en in de VS. Tijdens internationale beiaardwedstrijden won hij verschillende prijzen en zijn beiaardspel is te beluisteren op zeven CD’s. Hij organiseert en verzorgt al reeds 20 jaar diverse klassieke concerten waarin de beiaard op een originele wijze tot uiting komt in een samenspel met andere instrumenten. Zo staat dit jaar opnieuw een primeur op het programma, namelijk de combinatie met dwarsfluit en cello, uitgevoerd op een eigen mobiele beiaard (Bronzen Piano). Koen Van Assche is tevens voorzitter van de Vlaamse Beiaard Vereniging en vice- president van de Beiaard Wereld Federatie. Hij is auteur van een studiemethode voor het beiaardspel en is beiaarddocent aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen en aan de Academies van Muziek, Woord en Dans te Borgerhout.