Welkom - Welcome - Wilkommen

Tweezijdig Belicht

Ingrid Dingjan;  Sailing at full sea acryl 100x100 cm .jpg[2]Tot en met 31 december is in de Schotse Huizen van Museum Veere de bijzondere tentoonstelling Tweezijdig Belicht te zien. Deze tentoonstelling brengt maritieme kunst van Vlaamse en Nederlandse kunstenaars samen. Het publiek wordt gevraagd met een open blik naar de werken te kijken er van te genieten en aan te geven of zij verschillen zien tussen het werk van de Belgische en de Nederlandse kunstenaars. DSC05851

Tweezijdig Belicht brengt een grote verscheidenheid aan modern maritiem werk van beide zijden van de Vlaams-Nederlandse grens bijeen. Negentien leden van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders en zes van de Belgische Marine Schilders exposeren hun werk. Maritieme kunstenaars bundelen creativiteit en persoonlijke stijl. Hun eigenzinnige techniek vertaalt zich in een uniek handschrift. Dat maakt maritieme kunst zo bijzonder.

In de Schotse Huizen van Museum Veere zijn schilderijen in olieverf of acryl op linnen, paneel, aquarel of papier te zien net als etsen en tekeningen in potlood, pastel en pen. Ook worden beeldhouwwerken in composiet van hout en natuursteen tentoongesteld en zijn er keramische objecten. Sommige maritieme werken raken aan vormen van maritiem design.

DSC05848De grens over
De expositie reist in 2016 naar Hof te Bist, het Cultureel Centrum 252, in Ekeren. Tweezijdig Belicht is een kunstproject dat samen met GalleryMaritime Middelburg wordt georganiseerd door Stichting Maritime Art & Design uit Middelburg en dat mede is mogelijk gemaakt door de Gemeente Veere, Vroon International Breskens, Damen Shipyard en KNRM Veere.