Welkom - Welcome - Wilkommen

Veerenaren Vastgelegd

Vanaf 9 december is de bijzondere tentoonstelling ‘Veerenaren Vastgelegd, Fotoarchief Leonard den Beer Poortugael (1938-2017)’ te zien in Museum Veere. De fototentoonstelling laat in de Schotse Huizen een bijzondere selectie zien van het werk van de markante Veerse stadsfotograaf Leonard den Beer Poortugael, die in december 80 jaar zou zijn geworden.

Uit de vele tienduizenden foto’s die ‘Den Beer’ – zoals hij ook wel werd genoemd – naliet, maakte samensteller Adri Franke een selectie. Centrale thema’s zijn ‘Veerse koppen’ en ‘Veerenaren aan het werk’ met foto’s waarin de Veerse werkende bevolking in sfeervolle zwart-wit foto’s is vastgelegd. Deze thema’s zijn te zien in de Schotse Huizen.

De liefde voor Veere gaat ver terug in de familie. Het was niet voor niets dat Leonards vader burgemeester werd van Veere. Zijn vader, de grootvader van Leonard, A.W. den Beer Poortugael was een Amersfoortse artillerieofficier en kunstenaar die in de jaren ’20 regelmatig in Veere schilderde. Deze werken worden in het Stadhuis getoond.

Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor meer info over onze nieuwe wisseltentoonstelling.