Welkom - Welcome - Wilkommen

Veere Festival

Op maandag 28 en dinsdag 29 december vormt het historische stadje Veere het decor voor de proloog van Novemberlicht 2016. Dit evenement heeft als doel amateurmusici en professionele musici inhoudelijk te laten samenwerken en elkaar te laten beïnvloeden. Een breed publiek kan met de resultaten van deze samenwerking kennismaken tijdens concerten, openbare workshops/repetities.

Zoekend naar een nieuwe vorm voor de in Zeeland bekende “Week van de Amateurkunst” zijn de Zeeuwse Muziekschool en Kunsteducatie Walcheren een samenwerking aangegaan met de Stichting Delta Cultureel en Museum Veere.

De drie partners hebben de ambitie om, in samenwerking met de gemeente Veere, in november 2016 een meerdaags muziekfestival te realiseren waarin amateurmusici en professionals elkaar intensief ontmoeten. Terwijl muziek de hoofdmoot vormt, zal ook vanuit een andere kunstdisciplines, o.a. fotografie, een bijdrage aan het programma worden geleverd.

Het doel is om amateurmusici te laten participeren in concerten van professionele musici en professionele muziekensembles. In workshops en tijdens repetities, voorafgaand aan de optredens, worden de amateurs gecoacht door professionele musici, zoals Jeroen van Veen, Maartje Geris, Jos Vogel en Douwe Eisenga.. Een bijzondere ervaring voor de amateur en unieke kans die een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van zijn/haar talent.

Op beide dagen zal uitgebreid worden gefotografeerd door Ilona Kamps en Mischa de Muijnck, die in de editie van 2016 masterclasses fotografie zullen verzorgen.

Programma maandag 28 december 2015

 • 10.00-12.00 uur: masterclass piano met amateurs (= 6 deelnemers x 20 minuten)(werk van Einaudi + Simon Songs
 •  12.15-13.15: lunch
 • 13.30-14.30 uur: concert Jeroen van Veen met werk van  Douwe Eisenga
 • 15.00-17.00 uur: masterclass piano met amateurs (= 6 deelnemers x 20 minuten) )(werk van Einaudi + Simons Songs)
 • 17.15-18.30 uur met uitloop naar 19.00 uur: concert amateurs

Programma dinsdag 29 december 2015

 • 10.00-12.00 uur: masterclass orgel + strijkers  met amateurs (= 8 deelnemers)(werk van Händel)
 • 12.15-13.15: lunch
 • 13.30-14.30 uur: Barokconcert door prof strijker (Maartje Geris) + orgel (Jos Vogel)
 • 15.00-17.00 uur: masterclass orgel + strijkers  met amateurs (= 8 deelnemers) )(werk van Händel)
 • 17.15-18.30 uur met uitloop naar 19.00 uur: concert amateurs

Prijzen en reserveren

 • deelname masterclass € 10,00 (inclusief bijwonen recital en lunch)
 • toegangskaart recital € 5,00 per dag
 • pass-partout € 12,50 per dag (bijwonen masterclasses, lunch, recital en bijwonen concert door amateurs)

In verband met de beperkte accommodaties kunnen per dag slechts 50 liefhebbers de recitals bijwonen, dus bestel/koop tijdig een kaartje via evenementen@museumveere.nl.

Meer informatie over de docenten vindt u op de site van Kunsteducatie Walcheren.

Deelname aan de masterclasses
masterclass piano: van de deelnemers (waarvan wordt verwacht dat ze de gevraagde pianowerken technisch kunnen spelen) wordt één compositie van Einaudi en één compositie van Douwe Eisenga (een van de Simon Songs) gevraagd te spelen. De deelnemers wordt gevraagd door te geven welke stukken door hen gespeeld gaan worden, om een zo groot mogelijk aanbod te scheppen.

De muziek van Ludovico Einaudi is gewoon via de muziekhandel te verkrijgen. De Simon Songs (er zijn er in totaal zestien, in twee verschillende bundels) zijn te bestellen via de website van Douwe Eisenga (ga naar “Menu”, en daarna naar “Bladmuziek”). Het is goed om te weten dat de muziek goed speelbaar is!

masterclass strijkers + orgel: deze masterclass staat open voor amateurmusici: violisten, altviolisten, cellisten, hoboïsten, dwarsfluitisten en organisten. Er wordt verwacht dat inschrijvers het technische niveau van deze muziek aankunnen. De deelnemers krijgen de muziek op tijd toegestuurd, dus voor de bladmuziek wordt gezorgd!

Opgeven voor de alle masterclasses voor 10 december 2015 bij Diana Boering via dbg@kewalcheren.nl.