Welkom - Welcome - Wilkommen

Veere door de ogen van He Jiang

De Chinese tekenaar He Jiang

De Chinese tekenaar He Jiang

30 januari tot en met 6 maart: Tentoonstelling Veere door de ogen van He Jiang

De Chinese tekenaar He Jiang werkte van 26 tot en met 30 januari in Veere. Hij maakte tekeningen langs en van de Veerse Kaai en van het interieur van enkele Veerse woningen. De nieuwe tekeningen zijn aangevuld met eerder werk van hem, afkomstig uit de collectie van GalleryMaritime uit Middelburg en zijn vanaf 30 januari tot en met 6 maart te zien in de locatie Stadhuis van Museum Veere.

He Jiang is afkomstig uit Xitang, één van de zes oudste Chinese waterdorpen die gelegen zijn in de Provincie Jiangsu. Hij werkt met de pen & borsteltechniek. In de periode 2006-2009 was He Jiang mede-organisator en deelnemend kunstenaar van het kunstuitwisselingsproject “East meets West” dat door GalleryMaritime werd georganiseerd.

In de 20e eeuw trokken vele kunstenaars naar Veere om er te wonen en te werken. Ze lieten zich inspireren door het prachtige stadje en de levendige haven. Deze kunstenaars worden ook wel “Veeristen” genoemd. He Jiang zet op uitnodiging van GalleryMaritime de traditie voort en wordt de eerste Chinese Veerist.