Welkom - Welcome - Wilkommen

Tijdelijke sluiting Stadhuis Veere

De gemeente Veere heeft opdracht gegeven voor de eerste fase van het verduurzamen van het Stadhuis in Veere. Deze werkzaamheden omvatten o.a. het verduurzamen (isoleren) van de zoldervloer en de raamkozijnen. Voor het isoleren van de zoldervloer moet eerst het asbest gesaneerd worden.
De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd van 30 oktober t/m 22 december 2023 door Bouwbedrijf Schrijver uit ‘s-Gravenpolder. De voorgevel van het Stadhuis komt in de steigers te staan, met rondom bouwhekken.

Gedurende deze periode zal ook Museum Veere op deze locatie gesloten zijn voor publiek. Het Museum is gedurende de weekenden open op de locatie Schotse Huizen. Het Toeristisch Informatiepunt voor Veere zal gedurende de werkzaamheden eveneens worden verplaatst naar de locatie Schotse Huizen.

Voor de duur van de werkzaamheden staan ook het toonaangevende Carillon en de klok stil. U kunt het Carillon voor het laatst beluisteren op 28 oktober tussen 19.00 en 20.00 tijdens de Nacht van de Nacht 2023. Verzoeknummers kunnen nog steeds worden opgegeven.