Welkom - Welcome - Wilkommen

Kinderworkshops in november

IMG_4381Buiten zie je overal zwerfafval: op straat, op het strand, in de bermen langs de weg. Dat is vies en dat is slecht voor het milieu en voor de dieren die er leven. Vogels eten bijvoorbeeld plastic en egels komen vast te zitten in lege bekers.

Iedereen kan helpen om het zwerfafval aan te pakken! Het project Schoon Zeeland maakt zich met workshops voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar sterk voor een schoon milieu. Bij Museum Veere kun je meedoen aan die workshops! Wij organiseren die samen met Museum Terra Maris uit Oostkapelle. De workshops worden gegeven door gastdocenten van Schoon Zeeland.

IMG_4379Wanneer en Waar?
Op woensdagmiddag 16, 23 en 30 november van 13.30 tot 16.00 uur in de Schotse Huizen van Museum Veere, Kaai 25-27, tel. 0118-501744

Voor wie?
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom.

Wat gaan we doen?
Op een speelse en interactieve manier geven we uitleg over afval en de gevolgen van zwerfafval. Daarna gaan we creatief aan de slag en kan iedereen iets knutselen, van afval natuurlijk. Of het nu een dier is of een snelle auto, het kan allemaal! Van de werkstukken maken we een tentoonstelling in Museum Veere!

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: educatie@museumveere.nl. Graag naam, leeftijd, adres en telefoonnummer vermelden en de datum van de workshop(s) (16, 23 en/of 30 november). Wij sturen je dan een bevestiging. Natuurlijk zorgen wij dat er materiaal aanwezig is, maar zelf afvalmateriaal meenemen zoals: lege flesjes, blikjes, doosjes etc., is altijd prima.

Bijdrage
Aan kinderen vanaf 5 jaar wordt een bijdrage van 3 Euro gevraagd.