Welkom - Welcome - Wilkommen

Programma Oktoberlicht Veere compleet

saxofoonkwartetHet programma voor het festival Oktoberlicht Veere is bekend! Tijdens het openingsconcert in de Grote Kerk op vrijdag 21 oktober neemt de Italiaanse componist en pianist Francesco Di Fiore zijn publiek mee op een muzikale en visuele reis. In ‘Visual Piano’ wordt hedendaagse muziek van Amerikaanse, Europese en Aziatische componisten verbonden met bijzondere filmbeelden. Tijdens het concert beleeft bovendien het stuk ‘The Barn’ van Douwe Eisenga zijn première. Het concert van het eigenzinnige Haags Saxofoonkwartet zorgt op zondag 23 oktober voor een passende afsluiting. Daartussen kunnen amateurmusici masterclasses volgen en brengen zij het resultaat in de Grote Kerk ten gehore. Het publiek is overal welkom. Het complete programma is nu te vinden op www.oktoberlicht.nl.

Van 16 tot en met 23 oktober vindt in Veere het festival Oktoberlicht plaats. Een festival met concerten en masterclasses waar ontmoetingen tussen professionele en amateurmusici centraal staan. Ze maken samen muziek en zullen bijzondere muzikale cross overs tot stand brengen. Tijdens de masterclasses gaan deelnemers onder leiding van Douwe Eisenga, Francesco Di Fiore, Jos Vogel en Maartje Geris aan de slag met vooraf ingestudeerd werk. Publiek is welkom.

Concerten
Drie concerten brengen bijzondere ontmoetingen in muziek voor het voetlicht. Vrijdagavond 21 oktober speelt Francesco Di Fiore ‘Visual Piano’ waarin hij hedendaagse muziek van Amerikaanse, Europese en Aziatische componisten verbindt met bijzondere filmbeelden, samengesteld door zijn partner Valeria Di Matteo. De avond krijgt een Barok tintje als hij muziek van onder andere Scarlatti in zijn programma mixt met hedendaagse muziek. Het openingsconcert van Festival Oktoberlicht heeft nog iets extra’s: Deze avond beleeft het stuk ‘The Barn’ van Douwe Eisenga zijn première. Eerder dit jaar speelde Di Fiore ‘Visual Piano’ in Middelburg.

Op zaterdag verzorgen de deelnemers aan de masterclass piano en de masterclass barok met hun docenten een concert in de Grote Kerk. De pianisten spelen muziek van Douwe Eisenga: Simon Songs en Theme from Wiek. De deelnemers aan de Masterclass Barok brengen met hun docenten onder andere een Chaconne van Purcell, La Follia van Geminiani en Suite nr. 1 voor orkest (BWV 1066) van Bach ten gehore.

Op zondagmiddag sluit Het Haags Saxofoonkwartet het festival af met een eigen programma ook met werk van Douwe Eisenga. Ze spelen onder andere een suite uit ‘The Writer, his wife, her mistress’ (samen met de Italiaanse pianist Francesco Di Fiore) en stukken van Rose Road. Met de leerlingen uit de masterclass spelen ze Dance 4 uit Music for Wiek.

Tickets
Publiek kan de masterclasses gratis bijwonen. De concerten op vrijdag en zondag kosten 15 euro, het concert op zaterdag 7,50. Tickets zijn verkrijgbaar via www.oktoberlicht.nl.

Het festival is een initiatief van Kunsteducatie Walcheren, de Zeeuwse Muziekschool en Museum Veere en wordt mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSB Fonds, provincie Zeeland en gemeente Veere.

affiche-programma