Welkom - Welcome - Wilkommen

kijken naar Piet Rijken

KIJKEN naar Piet RIJKEN

Museum Veere organiseert in februari twee werkplaatsmiddagen op 5 en 12 februari van 14.45 uur tot 16.15 uur. Op werkplaatsmiddagen gaan kinderen creatief aan de slag onder leiding van medewerkers van het museum.

Het thema is deze keer:
KIJKEN naar Piet RIJKEN

Van 15 december tot en met 3 mei toont Museum Veere werk van de kunstenaar Piet Rijken. Piet Rijken keek héél goed naar allerlei, speciaal hele oude, voorwerpen en zag hoe mooi ze kunnen zijn. Zo schilderde hij heel precies de oude “beerputvondsten”. Een aantal van die voorwerpen waarin hij zijn inspiratie vond is ook te zien op de expositie te zien.

Wat gaan we doen?
Op beide dagen beginnen we met kijken naar de expositie van Piet Rijken. We kijken met een opdracht naar de schilderijen van de kunstenaar. Die opdrachten zijn op beide dagen anders, zodat je op beide dagen kunt komen:

  • 5 februari gaan we met archeologe Aagje Feldbrugge op onderzoek uit. Ze leert ons ontdekken dat we door goed te kijken bijzondere dingen over voorwerpen te weten kunnen komen.
  • 12 februari laat de kunstenares Elsbeth Rijken (dochter van Piet Rijken) ons zien hoe we door goed kijken naar voorwerpen ze zó neer kunnen zetten dat het mooi wordt om na te schilderen. Dat noem je een mooie compositie maken.

Voor wie?
Kinderen van 5 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom op de werkplaatsmiddagen.
Zelf meenemen: schort of oud overhemd als je wilt dat je kleren schoon blijven!

Waar & wanneer?
Tijd: 14.45 uur tot 16.15 uur
Locatie: Museum Veere, Schotse Huizen, Kaai 25-27 Veere
Bijdrage: € 3,00 voor kinderen vanaf 5 jaar.

Doe je mee?
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: educatie@museumveere.nl 
Liefst voor 3 februari.

Graag vermelden:
• Naam, leeftijd, adres en telefoonnummer
• Datum/data van de werkplaatsmiddag(en): 5 en/of 12 februari 2020

Wij sturen je na ontvangst een bevestiging.

>> Volg ons vooral ook op Instagram en Facebook voor de meest recente berichten met betrekking tot evenementen en activiteiten.