Welkom - Welcome - Wilkommen

Kerstwandeling: Veere by Light

kerstwandeling door veere en veel aandacht bij het waterputje

Kerstwandeling door Veere en veel aandacht bij het waterputje.

Veere in kerstsfeer is een belevenis op zich, met brandende kaarsjes voor de ramen en tientallen verlichte kerstbomen naast de voordeuren. Onder de titel ‘Veere by Light’ organiseert Museum Veere in samenwerking met Restaurant de Campveerse Toren daarom deze kerstvakantie, op dinsdag 22 en woensdag 30 december, weer een gezellige stadswandeling voor de hele familie.  Een deel van de opbrengst schenken we aan het Glazenhuis in Domburg, dat dit jaar non-stop radio maakt om geld in te zamelen voor 3FM serious request. De actie ‘Keep them going’ ondersteunt hulp aan kinderen in oorlogsgebieden.

Zodra de schemering valt, leidt een gids de deelnemers door de steegjes van Veere en vertelt daarbij de bijzondere verhalen die achter de historische gevels schuilgaan. Kinderen krijgen een kleurrijke lampion mee voor onderweg, na afloop mogen ze de lampion mee naar huis nemen. Museum Veere zorgt ervoor dat bij terugkomst in het museum een heerlijk glas glühwein of een beker warme chocolademelk met lekkers klaarstaat in de mooi versierde oud-hollandse stijlkamer. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

Kosten en reserveren
Zowel op 22 als op 30 december start de wandeling om 16.30 uur vanuit Museum Veere, locatie De Schotse Huizen, Kaai 27 in Veere. Het programma duurt tot ongeveer 18.00 uur. Kosten: € 9,50 p.p. inclusief museumbezoek (komt u daarvoor iets eerder) en glühwein/chocolademelk en lekkers. Museumkaarthouders betalen € 7,50, kinderen t/m 12 jaar € 4,50. Voor elke deelnemer doneren we één euro aan de actie van het Glazenhuis in Domburg. Het aantal plaatsen in beperkt, dus reserveer via evenementen@museumveere.nl, dan bent u zeker van een plaats.