Welkom - Wilkommen - Welcome

Expo-online-single

Heupvol

Paula Drost

Heupvol

Paula Drost

Over dit kunstwerk

Paula Drost: Dit beeld heb ik gemaakt in de zomer van 2020, een hoopvolle tijd waarin de Corona maatregelen waren versoepeld en mensen weer vol hoop waren dat het goed zou komen met het virus.

Over de kunstenaar

Paula Drost-Van de Velde maakt sinds 1995 beelden van natuursteen en schilderijen. Ze is één van de initiatiefnemers van Galerie BANK in Aagtekerke waar ze haar werk permanent exposeert. Een overzicht van het werk staat op www.facebook.com/PaulaDrostkunst/

Een virus, mutant?

Riet van Schaik

Een virus, mutant?

Riet van Schaik

Over dit kunstwerk

Riet van Schaik: Spontaan en zonder bedoeling maakte ik dit werk in 2018, lang voor de coronatijd. Toen ik het onlangs weer in handen kreeg, ging ik het associëren met de vormen van de virussen en mutanten in deze Coronatijd. Het ongrijpbare, de barsten en barstjes die negatieve, maar ook positieve dingen doen ontstaan en vooral, blijven kijken naar de mooie dingen die ontstaan, ook in de kunst.

Over de kunstenaar

Riet van Schaik (Hilversum, 1947) studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België) en bij verschillende kunstenaars, vooral in Brabant. Ze schildert, werkt met klei, beschildert keramische urnen als kunstobject (samen met Ankie Kienhuis, keramiste) en maakt objecten van diverse materialen.
Voor meer informatie: rietsturm@gmail.com

Visboerinnetje

Riet Wullems

Visboerinnetje

Riet Wullems

Over dit kunstwerk

Riet Wullems: Deze coronatijd, met al zijn beperkende maatregelen, is voor veel mensen een lastige tijd. Zo ook voor het visboerinnetje op mijn ets, maar zij blijft er vrolijk en positief onder en laat de moed niet zakken. Ze is blij dat ze wat vis heeft kunnen verkopen en dus ook wat inkomsten heeft. In deze moeilijke tijd probeert ze er het beste van te maken en heeft ze haar lege mand versierd met schelpen en op haar hoofd gezet.

Over de kunstenaar

Riet Wullems maakt figuratieve beelden van klei, geëngageerde portretten en grafiek (etsen en linoleumsneden). De linoleumsneden bundelt ze tot (leporello-) boeken en boekjes.
Afrika, de natuur en de mens inspireren haar maar ook de droedels die zij maakt tijdens telefoongesprekken kunnen uitgangspunt zijn voor haar werk. Ze is deelnemer van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg.

Meer info: http://www.rietwullems.nl

Tuin

Yvette Lardinois

Tuin

Yvette Lardinois

Over de kunstenaar

Yvette Lardinois: In de zomer van 2020 heb ik planten uit eigen tuin gedroogd, gekookt, en hand geschept tot papier. Een intensief en ambachtelijk proces, waarbij ik de machine de Hollander gebruikte. Het resultaat is verbluffend. De natuur wordt zichtbaar in vellen papier die ik daarna heb bestempeld. Ik wil de natuur bewaren en conserveren.
Yvette Lardinois (1960) studeerde in 1988 cum laude af aan de AKV St Joost, School of Art & design in Den Bosch. Zij heeft een atelier voor boekbinden en keramiek aan huis waar ze, in overleg met de gebruiker, unieke handgemaakte boeken maakt. Lardinois ontwerpt keramiek, zowel autonome als meer functionele objecten, in het bijzonder schalen.
www.yvettelardinois.com

De aarde dat zijn wij

Betsy de Jonge

De aarde dat zijn wij

Betsy de Jonge

Over dit kunstwerk

Betsy de Jonge: Deze coronatijd zegt iets over ons, hoe wij met de aarde omgaan.

Over de kunstenaar

Betsy de Jonge (1949) groeide op aan de rand van Axel waar ze bij mooi weer op zondag naar de Westerschelde ging. Zelf denkt ze, dat ze daar de liefde voor de klei heeft opgedaan. Klei die zo vervormbaar is en vol contrasten, nu eens grof, dan weer sensueel en zacht.

Meer info: http://www.betsydejonge.nl

Een Prachtige Dag

Marina Pellegrino

Een Prachtige Dag

Marina Pellegrino

Over dit kunstwerk

Marina Pellegrino: Helemaal alleen op het strand in mei 2020, op een stralende dag! De stilte is voelbaar.

Over de kunstenaar

Marina Pellegrino schildert met olieverf, bij voorkeur op het strand.

Meer info: https://www.marinapellegrino.nl

Landschap met vogels

Cobi Boone

Landschap met vogels

Cobi Boone

Over dit kunstwerk

Cobi Boone: Een beeld met een vogel als drager voor een landschap waaruit rode vogels tevoorschijn komen. Eén van mijn favoriete thema’s: vogels. Voor mij zijn ze een symbool voor vrijheid, vrijheid waar we nu in deze periode in welke vorm dan ook erg naar verlangen.

Over de kunstenaar

Cobi Boone maakt sinds 1990 beelden van klei, hout, brons en steen. De laatste jaren werkt ze met kippengaas en geverfd papier. Haar thema’s zijn de natuur, vogels, stillevens en andere onderwerpen die haar ineens te binnen schieten.

Meer info: http://www.cobiboone.nl

Ga

Carla Schroot

Ga

Carla Schroot

Over dit kunstwerk

Carla Schroot: In maart 2020 ging onze dochter op zichzelf wonen. Een bijzonder moment. Ik schilderde in die periode dit schilderij. Zij zit op de schommel, ongeveer 3 jaar oud en ineens gaat ze, is het zover... Omdat ze tijdens de eerste lockdown het huis uit ging, kon ik niet naar haar toe…. maar met dit schilderij…. kon ze nog wat blijven ‘hangen’….

Over de kunstenaar

Carla Schroot (1959) is autodidact en tekent en schildert al zolang ze zich kan herinneren. De laatste jaren is ze veel meer gaan schilderen. Schilderen maakt je rustiger en ze wordt er blij van.
Voor meer informatie: waarde.en.werk@zeelandnet.nl

Tranquility

Lilith de Jonge

Tranquility

Lilith de Jonge

Over dit kunstwerk

Lilith de Jonge: Het strand lijkt nog maar een van de weinige plekken te zijn waar de invloed van Corona niet zichtbaar en voelbaar is. Hier kan je alle zorgen achter je laten en je overgeven aan de elementen van de zee.

Over de kunstenaar

Lilith de Jonge ( 1972) studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, België (1997). Haar dagelijkse strandwandelingen inspireren haar tot schilderijen van de kust, horizon, het spel van licht en dynamiek van de zee. Met een paletmes brengt ze laag over laag verf aan en daarbij gaan realistische vormen over in een abstractere benadering.

Meer info: http://www.lilithdejonge.nl

Hoop Voorspoed Vertrouwen

Hanny Mallekote

Hoop Voorspoed Vertrouwen

Hanny Mallekote

Over dit kunstwerk

Hanny Mallekote: In de coronatijd zijn de tentoonstellingen waar ik aan mee zou doen gecanceld net als de lessen die ik geef. De wereld is klein geworden en opeens zijn er zeeën van tijd om bezig te zijn met wat nog wel kan. Dat zijn de wisselexposities in mijn raam. En dit is het moment om ideeën uit te voeren en af te maken wat is blijven liggen. Zo ontstond deze creatie waarbij de kleur groen staat voor hoop en de klavertjesvier voor voorspoed en het vertrouwen dat we blijere tijden tegemoet gaan.

Over de kunstenaar

anny Mallekote is hoedenontwerper en eigenaar van Hoed Gezien met een atelier in Middelburg en een etalage aan de Kapellestraat 1 te Veere. Ze volgde diverse hoedenopleidingen en masterclasses in binnen- en buitenland. Aan de Voortgezet Vrije School is ze gastdocent hoeden maken. Kenmerk van haar ontwerpen zijn de strakke lijnen en de vorm die verandert door de manier waarop je die waarneemt.

Meer info: https://www.hoedgezien.nl

Jij en Ik

Judy Hooymeyer

Jij en Ik

Judy Hooymeyer

Over dit kunstwerk

Judy Hooymeyer: Hoe belangrijk is het om in deze tijd een ander - dierbare- te mogen omarmen, zonder mondkapje - om gewoon je Zelf te mogen zijn. Hoe belangrijk is het om in deze tijd te reflecteren hoe wij met z'n allen zorg moeten dragen voor de Ander; de Onbekende, Moeder Aarde.

Over de kunstenaar

Judy Hooymeyer is een socioloog, filosoof en kunstenaar. In haar beeldend werk geeft zij weer welke invloed de handelende mens heeft op de natuur. Zij gebruikt het liefst materialen uit de directe omgeving, zoals vachten van het Zeeuws Melkschaap en natuurlijke materialen. Door het ambachtelijke van het werk, zoals vilten en spinnen, krijgt dat een extra dimensie.

Meer info: http://www.judy-hooymeyer.kunstinzicht.nl

ZT2020

André Geertse

ZT2020

André Geertse

Over dit kunstwerk

André Geertse: In de coronaperiode werden sociale contacten ingedamd en we gingen meer naar binnen gericht leven. Wat is echt belangrijk voor je? Wat doet ertoe en wat kun je eigenlijk best missen? Nog meer consumeren of juist kijken hoe je meer verantwoord met natuur en leven kunt omgaan? Het hele proces heeft mij doen nadenken over het landschap van mijn jeugd… het licht, de eenvoud en de helderheid ervan, tijdloze schoonheid.

Over de kunstenaar

André Geertse (1959) werd geboren in Vlissingen en groeide op aan de kust, in de nabijheid van het schouwspel van zee, licht en lucht. De fascinatie voor spel en verandering, gerelateerd aan orde en chaos is een terugkerend thema in zijn werk. Hij maakt onder meer schilderijen, tekeningen en kunstenaarsboeken.

Meer info: http://www.andregeertse.eu

Waar is iedereen?

Bert Rogge

Waar is iedereen?

Bert Rogge

Over dit kunstwerk

Bert Rogge: Dit werk is gemaakt in het begin van de coronatijd. Vaccins zijn nog niet beschikbaar. Wij worden geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven. Auto's en treinen rijden niet meer. Geen mens op straat. Kinderen zijn abrupt gestopt met spelen. Alles grijs. Dreigende tijden. Waar is iedereen?

Over de kunstenaar

Bert Rogge is beeldhouwer, schilder en altijd meer gefocust geweest op vorm dan op kleur. Zijn beelden en schilderijen zijn veelal teruggebracht tot de essentie waardoor ze aan kracht winnen.

Zeeuws Landschap

Addie Veldhorst

Zeeuws Landschap

Addie Veldhorst

glas

Over dit kunstwerk

Addie Veldhorst: Tijdens de lockdown fietste ik graag door het Zeeuwse landschap. Ik genoot van de ruimte, het licht, de rust en het lijnenspel van de akkers, boerderijen en dijken. Dit komt allemaal terug in mijn ‘Zeeuws landschap’ van glas.

Over de kunstenaar

Addie Veldhorst werkt met glas. Voor de objecten van glas die ze maakt, gebruikt ze de techniek glasfusen. Kleur, vorm en type glas, en hoe glas met licht speelt, bepalen de uitstraling van het werkstuk. Naast vrij werk maakt ze glaskunst in opdracht.

Meer info: http://addieveldhorst.wordpress.com

kruis

Marijke Leertouwer

kruis

Marijke Leertouwer

Over dit kunstwerk

Marijke Leertouwer: Ik ben gefascineerd door religieuze objecten die door pelgrims omhangen worden met sieraden en andere kostbaarheden. De roep om aandacht via een juweel intrigeert. Deze inspiratiebron heeft geleid tot het maken van een kruis bezet met 'juwelen'. Met in het midden een glanzende spuit als kroonjuweel en symbool voor het jaar 2021.

Over de kunstenaar

Marijke Leertouwer maakt assemblages die grotendeels bestaan uit zogenaamde 'objets trouvés'. Door het combineren van oude materialen wil ze een verhaal vertellen en associaties oproepen. Het is aan de toeschouwer om alle deeltjes tot één geheel te vormen en het individuele verhaal te ervaren. www.marijkeleertouwer.com

Meer info: http://www.marijkeleertouwer.com

Wolfsuur

Marion Crezee

Wolfsuur

Marion Crezee

Over dit kunstwerk

Marion Crezee: In 2019 werkte ik aan een serie tekeningen met de wolf als onderwerp. Deze tekening maakte ik aan het eind van dat jaar. In 2018 was mijn partner overleden en in 2019 overleed mijn beste vriendin. Dit is het werk dat ik ter nagedachtenis aan hen maakte. Toen niet lang daarna de Corona-crisis uitbrak werd deze tekening voor mij al snel het symbool voor de gevoelens die de crisis en de bijbehorende lockdowns bij velen losmaakte.

Natuurlijk

Anne de Kam

Natuurlijk

Anne de Kam

Over dit kunstwerk

Anne de Kam: In Coronatijd heb ik heel wat wandelingetjes gemaakt en mijn ogen op de natuur en aarde gericht. Ook nu heeft de natuur mij mooie cadeautjes gegeven en hieruit is een collier ontstaan van gelamineerde, gedroogde bladeren gecombineerd met zilver en edelsteenkralen.

Over de kunstenaar

Anne de Kam behaalde haar juweliersdiploma aan de Vakschool Schoonhoven en in de avonduren haar F.G.A. (Fellow of the Gemmological Association of Great Britain)(edelsteenkunde). Vanaf 1999 werkt ze onder de naam Blauwe Hope. De natuur is een grote inspiratiebron.

Meer info: http://www.blauwehope.nl

Koele kikker in ’t kwadraat

Michiel Hermsen

Koele kikker in ’t kwadraat

Michiel Hermsen

Over dit kunstwerk

Michiel Hermsen streeft ernaar om in zijn werk met minimale middelen een zo groot mogelijk visueel resultaat te behalen. Kenmerkend voor zijn schilderijen is het gebruik van pure geometrische vormen en een minimum gebruik aan kleuren. Tijdens de coronatijd heeft hij onverstoorbaar doorgewerkt aan zijn Neo-Geo werk.

Veere gezien vanuit een hertenperspectief

Ilse van Loo

Veere gezien vanuit een hertenperspectief

Ilse van Loo

Over dit kunstwerk

Ilse van Loo-Remijn: In het voorjaar van 2020, tijdens de eerste corona periode, konden we niet ver weg. Ook niet met onze boot. Dus bleven we op het Veerse Meer. We zeilden we naar de Haringvreter, het eiland tegenover de stad Veere. Daar ben ik begonnen aan een drieluik en toen ik op een bankje zat, keken er honderden herten over mijn schouder mee vanuit het bos.

Over de kunstenaar

Ilse van Loo-Remijn legt op papier, doek, in tekst, foto en film vast wat ze voelt en beleeft. Soms realistisch, soms wat meer geabstraheerd maar altijd met de zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt. Het water en de zee zijn altijd voelbaar aanwezig in haar werk. Ze doet mee aan de landelijke open atelier dagen 2021.

Meer info: https://www.inenuitdekunst.nl

Reigerstraat Middelburg

Jaap van Klinken

Reigerstraat Middelburg

Jaap van Klinken

Over dit kunstwerk

Jaap van Klinken: Tijdens de lockdown vorige zomer liep ik elke zaterdagochtend door de Reigerstraat in Middelburg en werd weer vrolijk van de kleurige paraplu’s. Dat gevoel heb ik vast willen leggen in dit schilderij zodat bezoekers van deze expositie er ook moed uit kunnen putten.

Over de kunstenaar

Jaap van Klinken schildert in aquarel, acryl en olieverf. Zijn inspiratie is het Zeeuwse landschap en Griekenland.
Met de Zomerschilders schildert hij elke zomer aquarellen in de Zeeuwse natuur. Hij schildert ook portretten.

Meer info: https://www.zeelandnet.nl/communities/jaapklk/fotoalbum

Dor Hout

Anne-Marie Vermazen

Dor Hout

Anne-Marie Vermazen

Over dit kunstwerk

Anne-Marie Vermazen: In het laatste kwartaal van 2020 schilderde ik een aangespoelde tak op het strand. Dit schilderij drukt voor mij nutteloosheid en doelloosheid uit, geen plannen kunnen maken. Ik ben ook zo’n soort dorre tak, en ik ben gestrand in mijn vermogen nieuwe dingen te verzinnen voor de komende zomer. Ik lig maar zo’n beetje op het strand terwijl ik wacht op de wind en de zee.

Over de kunstenaar

Anne-Marie Vermazen is autodidact en schildert met acrylverf op linnen, canvas, hout en paneel. Ze maakt schilderijen van de zee, wolken, het strand.

Meer info: http://www.atelierdevloedlijn.nl

Hoe we nu omgaan met het virus

Joke Apner

Hoe we nu omgaan met het virus

Joke Apner

Over dit kunstwerk

Joke Apner: Deze corona-tijd is nogal ingrijpend. Houd je bezig. Het zit in je hoofd. Dus eerst een boek gemaakt over het verloop en de uitspraken in corona-tijd. Met tekeningen daarbij.

Over de kunstenaar

Joke Apner werkte na haar opleiding Grafisch Vormgeven in Amsterdam (1960-1964) eerst
4 jaar bij een groot bureau en later 25 jaar als grafisch vormgever in Middelburg.
Ze is deelnemer aan de Kunst&Cultuurroute Middelburg en een van de kunstenaars van Galerie Bank in Aagtekerke.
www.jokeapner.nl

Geduld

Ramon de Nennie

Geduld

Ramon de Nennie

Over dit kunstwerk

Ramon de Nennie: Je zou kunnen zeggen dat Corona de juiste beelden heeft geleverd voor het project dat de naam De Versierde Mens kreeg. Al daarvoor was ik bezig met beelden van mensen die zich tooien met maskers om op missie te gaan. In het verhaal van Mulisch - waarmee ik afstudeerde aan de HAVO voor Nederlands - is het Bernard Brose die zich voor zijn missie versiert met een duikbootje. Dat loopt uiteraard niet goed af... Tel daarbij een astmatische tablet, dan snap je dat ik met verwondering en benauwdheid kijk naar de lucht afsluitende kledij, al dan niet zelf verkozen...

Twogether

Femke van den Berg

Twogether

Femke van den Berg

Over dit kunstwerk

Femke van den Berg: In coronatijd zijn we meer 1 op 1 op elkaar aangewezen. Wat de gevolgen zijn laat zich raden. Zeker in combinatie met de avondklok.

Over de kunstenaar

Femke van den Berg, keramiste. Ze is eigenares van galerie Atelier Entrez te Veere.

Meer info: http://www.atelierentrez.nl

hoor mij!

Matthijs Apner

hoor mij!

Matthijs Apner

Over dit kunstwerk

Matthijs Apner: Deze vreemde tijd inspireerde mij dit schilderij te maken van een intens biddende vrouw op leeftijd, ergens tussen hoop en vrees. Ik zie veel mensen leven tussen hoop en vrees. Hoop op het einde van de lockdown, en vrees voor enorme schulden. Hoop dat het nieuwe normaal eindig is, en vrees dat het nieuwe normaal, normaal wordt. Zelf zit ik graag aan de hoopkant. Dat leeft wat makkelijker.

Over de kunstenaar

Matthijs Apner (1973) groeide op in Amsterdam tussen de kwasten en schilderijen, zijn moeder was kunstschilder. Zelf begon hij pas op 40-jarige leeftijd te schilderen. Hij is niet op zoek naar een fotorealistische weergave van een object of persoon, maar probeert een emotie, beweging of contrast op het doek te vangen. Zijn thema's getuigen van maatschappelijke betrokkenheid.

Meer info: http://www.matthijsapner.com

Little Heart

Christina de Vos

Little Heart

Christina de Vos

Over dit kunstwerk

Christina de Vos: Gedurende de lockdowns is mijn werk zichtbaar veranderd, maar dit had vooral een praktische reden: door de noodgedwongen online verkoop heb ik veel kleine tekeningen gemaakt, van pestheiligen die als extra corona-editie van de beschermheiligen in de serie perpetual fear kunnen gelden. Met dit doek maakte ik voor het eerst sinds tijden weer een wat groter en kleuriger werk.

Over de kunstenaar

Christina de Vos (1965) studeerde van 1982 tot 1987 aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij tekent en schildert in omvangrijke series, zoals meest recent de beschermheiligen van perpetual fear.

Meer info: http://www.christinadevos.nl

Isobaren

Nel Douma

Isobaren

Nel Douma

Over dit kunstwerk

Nel Douma: Dit werk heb ik al voor de corona-crisis gemaakt, maar het is voor mij nu opnieuw relevant geworden. De isobaren als een onzichtbaar element dat ons over heel de wereld verbindt of als een bedreigend element dat in het geval van het virus snel de hele wereld over gaat. En bovenal een interessant lijnenspel dat een dynamische wereld laat zien.

Over de kunstenaar

Nel Douma woont in Middelburg. Haar werk balanceert op de grens van 2 - en 3 - dimensionaal. Een schilderij is voor haar een object, een drie-eenheid van raamwerk, doek en verf. Zo ontstaan vaak minimalistische, serene schilderijen.

Meer info: http://www.neldouma.com

Intuïtie

Karin den Boer

Intuïtie

Karin den Boer

Over dit kunstwerk

Karin den Boer: Al jaren spaar ik kunst- en modetijdschriften om collages te maken. Tijdens de lockdown ben ik serieus gestart met knippen en plakken. Het is een uitdaging om nieuwe composities te vinden met kleuren, vormen en zeggingskracht. Daarbij laat ik me leiden door mijn intuïtie. Jeugdherinneringen en dromen spelen hierbij een grote rol.

Over de kunstenaar

Karin den Boer verzorgt fotoworkshops en fotoreizen waarin ze mensen anders wil laten kijken. Want goed kijken is goed fotograferen. De schoonheid van het alledaagse op een bijzondere manier in beeld brengen is haar belangrijkste drijfveer.

Meer info: http://www.karindenboer.nl