Welkom - Wilkommen - Welcome

Carillonfestival 2018

Het Carillonfestival Veere is dit jaar op zaterdag 9 juni. De hele dag klinken door de stad de gezellige klokken van de stadhuisbeiaard en zijn er verrassende optredens onder de toren.

Tijdens deze derde editie van het Carillonfestival zorgen beiaardiers David van der Vlies en Lydia Zwart samen met anderen een dag lang voor vrolijke melodieën en bijzondere voorstellingen in Veere. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij iedereen op eigentijdse wijze kennis kan maken met het carillon, een uniek en bijzonder instrument en historisch erfgoed.

Bijzonder dit jaar is de medewerking van Han Polman, Commissaris van de Koning in Zeeland. Hij heeft grote affiniteit met het carillon en neemt zelfs een deel van het programma voor zijn rekening.

Op de markt speelt Lydia Zwart in een kennismaking met het zwaarste instrument ter wereld. Ze brengt haar eigen beiaardklavier (mobiele carillon) mee. Ze geeft uitleg over het carillon en iedereen kan de beiaardier eens van dichtbij aan het werk zien zonder een lastige klokkentoren te beklimmen. Mis vooral de leuke voorstelling van Lydia Zwart met haar handpoppen over Matthias van den Gheyn niet!

Tijdens het festival zijn er ook speciale rondleidingen naar de speeltrommel van het carillon. Deze trommel staat op de zolder van het stadhuis. Hier kunt u van dichtbij het mechanisme zien dat elk half en heel uur voor een vrolijk klokkenspel zorgt.

In de tuin van Markt 7 een prachtige luistertuin ingericht. Hier kunt u om 10:30u genieten van een concert als opening van het Open Tuinenweekend Veere.

Het hele programma kun je bekijken op de pagina Carillonfestival.