Welkom - Welcome - Wilkommen

Zomerconcert carillon Peer Gynt

Zomerconcert carillon Peer Gynt

Veere

tijd 19:00

22 augustus 2015

Op 22 augustus brengen Richard de Waardt, Stadsbeiaardier van Rotterdam, en Dina Verheyden een muzikaal sprookje voor jong en oud. Ze nemen het publiek mee op reis door het bijzondere verhaal van Peer Gynt, dat op eigenzinnige manier door Verheyden is herschreven. Edvard Grieg schreef de prachtige muziek bij dit Noorse verhaal. Naast het carillon worden ook accordeon en klarinet gespeeld. Muziek en tekst komen samen in een mooie voorstelling van ongeveer drie kwartier.

Om dit sprookje te beleven is de tuin van Kaai 43 vanaf 18.30 uur gratis toegankelijk.  Hier staan stoelen klaar en kan iedereen onder het genot van een drankje het concert beleven. Bij slecht weer wordt de luisterlocatie verplaatst naar de hal van het stadhuis.

De muziek van Edvard Grieg met stukken als “Anitra’s dance”, “In the hall of the mountain king” en “Aase’s death” zullen bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Samen met de teksten van Dina Verheyden zorgen beide elementen voor een afwisselende voorstelling van een uur.

Richard de Waardt
Richard de WaardtRichard de Waardt (1982) studeerde aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen en behaalde in 2010 zijn einddiploma met grote onderscheiding. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam. Richard won verschillende (eerste) prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland.

Dina Verheyden
Dina VerheydenDina Verheyden (1982) haalde in 2007 het diploma ‘Beiaardier’ aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen. Aan het Lemmensinstituut in Leuven haalde ze haar Master Solozang, optie Orgel en Harmonie en voltooide er tevens de Lerarenopleiding. Ze is onder andere actief als zanglerares, zingt in verschillende ensembles en dirigeert het Handbellenkoor van de beiaardschool.