Welkom - Welcome - Wilkommen

Kinderworkshops in november

IMG_4373Op drie woensdagmiddagen in november verzorgt Museum Veere samen met Museum Terra Maris en Schoon Zeeland workshops voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens de workshops geven we op een speelse en interactieve manier uitleg over afval en de gevolgen van zwerfafval. Daarna gaan de kinderen creatief aan de slag en gaan ze iets knutselen, van afval natuurlijk. Of het nu een dier is of een snelle auto, het kan allemaal. De werkstukken worden tentoongesteld in Museum Veere.

Schoon Zeeland
Buiten zie je overal zwerfafval: op straat, op het strand, in de bermen langs de weg. Dat is vies en dat is slecht voor het milieu en voor de dieren die er leven. Vogels eten bijvoorbeeld plastic en egels komen vast te zitten in lege bekers. Iedereen kan helpen om het zwerfafval aan te pakken!

De workshops vinden plaats op 16, 23 en 30 november van 13.30 tot 16.00 uur in de Schotse Huizen van Museum Veere, Kaai 25-27 in Veere. Deelname kost €3,00.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: educatie@museumveere.nl met naam, leeftijd, adres en telefoonnummer en de datum van de workshop(s) (16, 23 en/of 30 november). Het museum zorgt ervoor dat er knutselmateriaal aanwezig is, maar kinderen mogen ook zelf afvalmateriaal meenemen zoals: lege flesjes, blikjes, doosjes etc.