Welkom - Wilkommen - Welcome

Rondleiding

Ga door het museum met één van onze professionele gidsen, dan komt u meer te weten over de bijzondere verhalen die bij onze collectie en bij de geschiedenis van de stad horen.

Rondleiding Museum Veere (1,5 uur)

SH2016_05Museum Veere is in twee bijzondere monumenten gehuisvest: het Stadhuis aan de Markt en de Schotse Huizen aan de Kaai. Beide gebouwen vertellen een bijzonder verhaal. Ga mee met onze gids. Aan de hand van de topstukken in de beide locaties vertelt hij of zij het verhaal van Veere. De zeven zeldzame zestiende-eeuwse stadhuisbeelden van de adellijke families Van Borsele en Van Bourgondië en de maquette van Kasteel Sandenburgh brengen de Heren en Vrouwen van Veere tot leven. U bezichtigt de Beker van Maximiliaan die in 1546 in opdracht van Karel V werd gemaakt als geschenk aan Maximiliaan van Egmond. Op de beker is de oorlogsgod Mars afgebeeld, hij houdt een schild met het wapen van de stad Veere vast. Verder hoort u op de zolder van ‘t Lammeken meer over Veere als vissershaven en over de tijd dat de Schotse handel dreven met Veere. Vanuit de zolderramen heeft een prachtig uitzicht over het Veerse Meer, waarbij u zich in kunt denken hoe het er vroeger met de open verbinding naar zee en de vele handelsschepen uit heeft gezien. De schilderskolonie en hun inspiratiebronnen, zoals de Walcherse streekdracht, worden toegelicht in de Salon van Alma en de Alma 2 zaal.

De prijs van deze rondleiding van anderhalf uur is € 57,50 per groep met een maximum van 15 personen en kan worden geboekt via museum@museumveere.nl. De prijs is exclusief entree tot het museum.