Welkom - Welcome - Wilkommen

Scottish Diaspora Tapestry

openingspaneel kleinScottish Diaspora Tapestry

Van 30 mei tot en met 26 juli wordt in de Schotse Huizen van Museum Veere het Scottish Diaspora Tapestry tentoongesteld. Dit wandtapijt werd geborduurd door vrijwilligers uit 34 landen verspreid over de hele wereld. Het tapijt is 164 meter lang en vertelt het verhaal van de indrukwekkende geschiedenis van de Schotse diaspora.

Zes panelen vbrengen de eeuwenlange handelsrelatie tussen Veere en Schotland in beeld. Deze panelen werden in het handwerkcafé van Museum Veere (gevestigd in ‘De Schotse Huizen’) geborduurd door ruim 25 vrijwilligers. Daarnaast zijn in Nederland nog vier panelen gemaakt door een team van de Schotse Kerk in Rotterdam. De Nederlandse bijdrage wordt gecompleteerd met een paneel over de Schotse banden met Universiteit Leiden en één over de Schotse zusterstad Culross.

EXTRA ACTIVITEITEN

Gedurende de tentoonstelling worden verschillende activiteiten georganiseerd die de eeuwenlange relatie tussen Veere en Schotland tot leven wekken. Reserveer tijdig via evenementen@museumveere.nlVoor alle evenementen geldt: kaarten beschikbaar op volgorde van aanmelding.

Iedere zaterdagmiddag (30 mei-25 juli) 14.00 uur

Historische stadswandeling – Een gids van Stichting Veere-Schotland leidt u door het pittoreske stadje langs markante plekken uit de Veers-Schotse historie. Ondertussen hoort u Schotse carillonmuziek, gespeeld door stadsbeiaardier David van der Vlies. De wandeling duurt ongeveer een uur en eindigt met een Schotse afternoon tea bij de Campveerse Toren. U kunt de tentoonstelling in het museum voorafgaand of na afloop van de stadswandeling bezichtigen of zelfs op een andere dag. Uw toegangskaart tot het museum blijft gedurende 2015 geldig (de stadswandeling is alleen op de gereserveerde datum geldig). Engelstalige rondleiding op aanvraag.

Start: Schotse Huizen.
Prijs: € 18,50 p.p.
Museumkaarthouders: € 14,00 p.p.
Kinderen tot 12 jaar: € 5,- (inclusief bezoek tentoonstelling en afternoon tea)

Zaterdag 18 juli

Diaspora concert – De Schotse musicus Brian McNeill, oprichter van de Battlefield Band, speelt Schotse folk muziek die aansluit bij de Schotse Diaspora geschiedenis. Een zeer bijzonder concert en een unieke kans om deze getalenteerde zanger live te zien en te horen. Mis dit niet!
Start: 20.00 uur,
Locatie: Kleine Kerk Veere.
Prijs: € 15,00 p.p.