Welkom - Wilkommen - Welcome

Bouw je bootje

Tijdens de Maand van de Geschiedenis kun je in Museum Veere je eigen bootje creëren. Wat wordt het: een ouderwets vissersbootje – van vóór het sluiten van het Veerse Gat- of een sportief zeilbootje van ná de sluiting?

Vissersboten
Voordat de Veerse Gatdam werd gebouwd was Veere een echt vissersdorp. Als de vissers klaar waren met vissen, voer de hele vissersvloot* de haven van Veere weer binnen. Dat was een hele gebeurtenis elke dag. De kades kwamen vol te liggen met garnalen en werden daar verkocht aan de vishandelaren.Nadat Veere niet meer aan de open zee lag, omdat deze werd afgesloten door de Veerse Gatdam, konden de vissers niet meer gaan vissen vanuit Veere. De hele vissersvloot was verhuisd naar Colijnsplaat.

*een vissersvloot is een groep van vissersbootjes

Zeilboten
Veere begon te veranderen, het lag niet meer aan zee, maar aan een meer: het Veerse Meer. Het Veerse Meer bracht geen vissersboten meer naar Veere, maar wel andere bootjes: Zeilbootjes, rondvaartboten, kleine yachten en zelfs riviercruiseschepen.

Terugkieke
Op woensdagmiddag kun je naar Museum Veere komen om een bootje te bouwen. Je mag zelf kiezen welke boot je gaat maken. Eerst kijken we samen naar een filmpje over de bouw van de Veerse Gatdam en krijg je ook nog een kleine rondleiding, want er is ook een mini-tentoonstelling over de dam.

Prijs: € 7,50  incl. toegang museum en consumptie
Tijd: 14:00-16:00 uur

Geef je snel op via onderstaand formulier, uiterlijk op 25 oktober 2022!

[wpforms id=”5644″]