Welkom - Welcome - Wilkommen

Handwerkcafé

Elke dinsdagmiddag houdt Museum Veere, locatie De Schotse Huizen, van 13.30 – 15.30 uur een gezellig handwerkcafé. Breien, haken, naaien, borduren, quilten, spinnen …. alles is mogelijk! Ook het maken van streekdracht behoort tot de opties. Twee gastvrouwen zijn aanwezig voor begeleiding en advies. De toegang is gratis.

handwerkcaféHet handwerkcafé heeft het karakter van een inloop. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. De aanwezige gastvrouwen kunnen desgevraagd professioneel advies geven of helpen inspiratie op te doen. Iedere deelnemer kan een zelfmeegebracht werkstuk maken. Ook zijn diverse kant-en-klare handwerkpakketten in de museumwinkel beschikbaar, waaronder een exclusief borduurpatroon van de Zeeuwse knop, verwerkt tot bijvoorbeeld speldenkussen of tasje. Over verschillende handwerkonderwerpen is vakliteratuur aanwezig. 

Aanmelden

fair isle

Fair Isle breiwerk

Vindt u het leuk om in gezelschap van anderen te handwerken? Kom een keer langs! U hoeft zich niet vantevoren aan te melden. Voor het onder begeleiding maken van streekdracht-onderdelen dient bij voorkeur vantevoren overleg plaats te vinden. De toegang tot het handwerkcafé is gratis. Voor het bezoeken van het hele museum wordt de normale toegangsprijs berekend. Consumpties zijn voor eigen rekening. U bent niet verplicht om elke week aanwezig te zijn, maar kunt zelf bepalen wanneer u zin en tijd heeft om te komen. Het handwerkcafé blijft in de winter geopend, behalve tijdens officiële feestdagen en vakantieperiodes. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Museum Veere.

HET HANDWERKCAFÉ IS TOT ONZE SPIJT SLECHT TOEGANKELIJK VOOR MINDER VALIDEN.
U bereikt de ruimte alleen via een trap.