Welkom - Wilkommen - Welcome

Filmvertoning en lezing Getij Voorbij- i

Filmvertoning en lezing Getij Voorbij- i

Schotse Huizen

tijd 19:00

4 oktober 2022

Vertoning van film Het Getij Voorbij met dr. Inez Flameling.

Tijdens de maand van de geschiedenis presenteert Museum Veere een kleine expositie en drie filmavonden met als thema: Veerse Gatdam, een ramp na de watersnood?
Op drie dinsdagen vertoont Museum Veere de film ‘Het Getij Voorbij’ van Joop Span. In de film worden historische beelden afgewisseld met persoonlijke verhalen over de watersnood en de bouw van de dam. Elke filmvertoning wordt ingeleid met een lezing die verband houdt met het thema van de film.

Op 4 oktober geeft dr. Inez Flameling een lezing over de veranderingen in de waterkwaliteit en ecologie van het Veerse Meer. Flameling is universitair docent Ecologie en Mariene Biologie aan het University College Roosevelt, bestuurslid bij de Zeeuwse Milieufederatie en duiker. In een historische terugblik neemt ze het publiek mee onder water in het Veerse Meer. Wat gebeurde er na de afsluiting met de kwaliteit van water en bodem en met de onderwaterflora- en fauna? En hoe heeft zich dat ontwikkeld in de afgelopen vijftig jaar? En, niet onbelangrijk, wat kunnen we nu doen om het meer weer op te knappen?

Opgeven via: museum@museumveere.nl ovv Het Getij Voorbij 4 oktober.

Programma: Inloop Museum Veere – Schotse Huizen 19:00. Start lezing 19:30. Start film 20:15
Kosten: € 5,-