Welkom - Wilkommen - Welcome

Consort of Voices V

Consort of Voices V

consort of voices
tijd 16:00

15 september 2018

Concert 15 september 2018: French Baroque Cantatas

Franse cantates van Marais, F. Couperin en Montéclair

Het slotconcert wordt een waar feest met Franse barokmuziek uit de 18e eeuw van onder andere Marais, Couperin en Montéclair. Op het programma staan twee cantates voor sopraan van Michel Pignolet de Monteclair (1667-1737), beide gebaseerd op verhalen uit de Griekse mythologie. Het is kleurrijke en dramatische muziek, maar vaak ook zeer verfijnd en intiem.

Van Couperin (die 350 jaar geleden geboren is) kunt u luisteren naar enkele van zijn ‘pièces de clavecin’ en een vocaal werk: de prachtige Musette ‘A l’ombre d’un ormeau’.

Marais was een succesvol gambist die meer dan 600 werken voor viola da gamba schreef. Deze zijn gebundeld in zijn Pièces de Viole. In zijn werken maakt hij volop gebruik van de warme klankkleur van de gamba door middel van lange lijnen, schrijnende dissonanten en minutieuze versieringen die hij zeer nauwkeurig noteerde. Kom luisteren en ontdek de indrukwekkende klankwereld en charme van deze Franse componisten.

Barokensemble Consort of Voices:
Marlotte van’t Hoff, sopraan
Marco Ketels, blokfluit
N.N., barokviool
Annelies Poortvliet, viola da gamba
Nelleke ter Berg, theorbe
André Poortvliet, klavecimbel

Locatie & kaarten

De concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar aan de balie en geven ook toegang tot het museum (voorafgaand aan het concert of binnen 1 maand na concert). Ook is het mogelijk een passepartout voor de gehele serie aan te schaffen: € 48,-

Meer informatie en reserveren: www.consortofvoices.nl