fbpx

Welkom - Wilkommen - Welcome

Consort of Voices II

Consort of Voices II

consort of voices
tijd 16:00

7 juli 2018

Concert 7 juli 2018: ‘Madrigali Amorosi I’

Italiaanse liefdesliederen van Caccini, Kapsberger, Frescobaldi, Monteverdi, Sances

We keren in ons tweede concert terug naar de vroegbarok (eerste decennia van de 17e eeuw). De muziek uit die tijd belicht alle aspecten van de liefde: van de eerste verliefdheid zelf, de roes die je laat dansen, het gezucht en gesteun onder de macht van de liefde en de voortdurende angst om afgewezen te worden. Destijds wilde de nieuwe componeerstijl vooral deze affecten zo effectief mogelijk in muziek omzetten, het liefst in de monodie: één zangstem (voor de helderheid van de tekst) en één baslijn (met akkoorden). Dat betekent overigens niet dat slechts twee muzikanten noodzakelijk zijn. De bas wordt gespeeld door klavecimbel, theorbe (basluit) en basgamba. De tekst, waarop in deze periode van de muziekgeschiedenis steeds meer de nadruk valt, wordt gezongen door sopraan Marlotte van’t Hoff en bij gelegenheid versierd door de blokfluiten.

Voorafgaand aan het concert is er om 14:30 uur een interactieve kindervoorstelling: ‘een lied voor de koning’ waarin kinderen (leeftijd 4-12) kennis kunnen maken met muziek en muziekinstrumenten uit de 17e eeuw. Met een concertkaartje kunt u deze kindervoorstelling gratis bijwonen. Voor kinderen is de voorstelling gratis.

Barokensemble Consort of Voices:
Marlotte van’t Hoff, sopraan
Marco Ketels, blokfluit
Annelies Poortvliet, viola da gamba
Nelleke ter Berg, theorbe
André Poortvliet, klavecimbel

Data zomerconcerten

  • 16 juni: Franse barokmuziek voor het hof van Lodewijk XIV
  • 7 juli: Monteverdi
  • 28 juli: Bach
  • 11 augustus: Monteverdi
  • 15 september: Franse barokmuziek

Locatie & kaarten

De concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar aan de balie en geven ook toegang tot het museum (voorafgaand aan het concert of binnen 1 maand na concert). Ook is het mogelijk een passepartout voor de gehele serie aan te schaffen: € 48,-

Meer informatie en reserveren: www.consortofvoices.nl